Prvi čovjek Veleža sija od zadovoljstva: Bez jakih omladinskih selekcija nema uspjeha

Kevelj čestitao juniorima i stručnom štabu

Prvi čovjek Veleža sija od zadovoljstva: Bez jakih omladinskih selekcija nema uspjeha

Adnan Beganović

Juniori Veleža su izborili povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Presretni su zbog toga i u Upravnom odboru, a prvi čovjek kluba Senad Kevelj najavio je nova ulaganja u omladinski pogon.

Nakon dvije sezone provedene u drugom rangu juniori Veleža vratili su se u elitni rang, jučerašnjom pobjedom u finalu doigravanja protiv Zvijezde iz Gradačca.

Slavili su Rođeni 4:1 i vratili su se tamo gdje im je i mjesto. Veliki je to rezultat za Velež, pogotovo ukoliko se uzme u obzir da je omladinski pogon kluba kroz svoju hitoriju dao veliki broj sjajnih fudbalera koji su ostavili neizbrisiv trag u bosanskohercegovačkom fudbalu.

Zato je i ispadanje juniora Veleža u niži rang prije dvije godine u samom Mostaru bilo primljeno gotovo isto kao i kada je prvi tim napuštao Premijer ligu.

No, brzo su u taboru Rođenih shvatili koliki zapravo značaj za sami klub imaju omladinske slekcije, a dobar rad se, rekli bismo, brzo isplatio.

Juniori Veleža su ponovo u Premijer ligi, a čelni čovjek Rođenih, Senad Kevelj, vjeruje da se nikada više neće desiti da mlade nade mostarskog kluba igraju u nižem rangu.

"Presretan sam, velika je ovo stvar za klub. Ti mladi fudbaleri su naša budućnost i samo jak i organiziran omladinski pogon garant je dobrih rezultata prvog tima. Čestitao bih stručnom štabu, kao i svim mladim fudbalerima. Ovo je rezultat dobrog rada. Iskreno, nadali smo se da će juniori uspjeti izboriti povratak u društvo najboljih, ali znate kako je u fudbalu. Iznenađenja su uvijek moguća", istakao je Kevelj za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prilikom dolaska na čelo kluba Kevelj je istakao da će Upravni odbor na čijem je čelu mnogo pažnje posvetiti omladinskim selekcijama, a nakon sjajnih vijesti koje su juče obradovale sve navijače Veleža, još jednom je podvukao da će sve omladinske selekcije imati idealne uslove za rad.

"Vidite, nema Veleža bez njegovih omladinskih selekcija i tačka. Naš dugoročni cilj jeste da barem pet-šest igrača poniklih u Veležu bude u prvom timu. Dugotrajan je to proces, ali moramo u tome istrajati. Rekao sam prilikom dolaska u klub da će radovi na infrastrukturi i jak omladinski pogon biti primarni ciljevi i dalje stojim iza toga. Zato me raduje ovaj uspjeh. Na dobrom smo putu, ali ponovit ću, potrebno je strpljenje, a na nama svima je da našoj djeci osiguramo što bolje uslove za rad", zaključio je Kevelj.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676983629
Čemu ushićenje Kevelju kad tebe u ovom uspjehu nema nigdje.Ova djeca o kojima se apsolutno ne vodi računa od strane uprave pokazuje činjenica da vam je otišao najveći talenat kažu poslije rata i standarni igrač u mladoj reprezentaciji Arman Rebac,a da nitko prstom nije makao i pokušao da razgovara sa djetetom,a nedaj bože ga ubijedi i da ostane u klubu koji voli.Narodu mažete oči sa potpisima talenata a iz priloženog se vidi da igraju smo da ispunite kvotu.
3 0
user1676328842
Nagradi tu djecu i trenera futavac jedan
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi