Zvanično predstavljan

Stephen Chinedu stigao u Premijer ligu!

Admin Čaušević

U novoj sezoni Premijer lige gledat ćemo još jedno novo lice. U pitanju je 23-godišnji napadač iz Nigerije, Stephen Chinedu.

NK Široki Brijeg je zvanično potvrdio dovođenje Chinedua na Pecaru, a Nigerijac nije krio zadovoljstvo zbog svog dolaska u najjači rang bh. fudbala.

"Dolazak u Široki Brijeg za mene je veliki iskorak u karijeri. Vrlo dobro poznajem sredinu u koju dolazim", rekao je Chinedu na predstavljanju te nastavio:

"Imamo mladog trenera koji je nevjerovatan profesionalac s vizijom i visokim ciljevima. Vjerujem kako možemo imati jednu od najboljih sezona i ponovno biti u samom vrhu."

"Lično ću dati svoj maksimum i opravdati ukazanu priliku", dodao je novi napadač Širokog Brijega za zvaničnu stranicu bivšeg bh. prvaka.

Ovaj 23-godišnji robusni nigerijski napadač na Pecaru stiže nakon vrlo dobre sezone u NK Solin. U dresu člana hrvatske Prve NL upisao je 33 nastupa i postigao devet te namjestio pet pogodaka.

U redove solinske momčadi došao je prošlog ljeta iz F.K. Dinamo Tirana kao jedan od prvih službeno plaćenih transfera kluba s Jadra.

Prije toga je igrao za NK Neretvanac Opuzen, HNK Hajduk Split II i NK Dugopolje.

Inače, Široki Brijeg je u ponedjeljak započeo pripreme za novu sezonu, a treneru Marijanu Budimiru su se odazvali sljedeći igrači:

Odbrana: Ivan Pranjić, Kristijan Medić, Mate Šuto, Božo Musa, Bože Prusina, Mate Zvonimir Lasić, David Martić, Filip Taraba, Mihael Kuprešak, Tomislav Dadić i Josip Jelić.

Veznjaci: Tomislav Tomić, Di Mateo Lovrić, Branimir Barišić, Marko Matić, Marijan Ćavar, Bože Vukoja, Fran Vukelić, Filip Matić, Cyrille Kpan, Ilija Bagarić i Matej Gašpar.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Napad: Daniel Lukić, Frano Medić, Ivan Zubac i Gojko Jelić.

Neslužbeni debi na klupi širokobrijeških Plavo-bijelih Marijan Budimir imat će protiv splitskih Bilih. U prvoj pripremnoj utakmici Hajduk Sće ugostiti Široki Brijeg na Poljudu u subotu 24. juna s početkom u 18:30 sati, a duel dvije ekipe bit će zatvoren za javnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.