Bh. predstavnik u kvalifikacijama za Ligu prvaka

Plemiće čeka neugodan posao!

Admin Čaušević

Prvak BiH, HŠK Zrinjski, saznao je svog prvog protivnika u Evropi za predstojeću sezonu, odnosno za prvo pretkolo Lige prvaka.

Prije samog žrijeba UEFA je napravila tri pod grupe, a Zrinjski je kao nositelj završio u grupi 3. Mogući protivnici su bili:

FC Dinamo Tbilisi (Gruzija), FK Partizani (Albanija), FCV Farul Constanta (Rumunija), FC Urartu (Armenija) i Hamrun Spartans FC (Malta).

Voljom žrijeba je odlučeno da protivnik Zrinjskog u prvom pretkolu Lige prvak bude Urartu iz Armenije.

Prva utakmica igrat će se 11. ili 12. jula, a revanši su sedam dana kasnije. UEFA je klubovima naložila da na vrijeme dostave inforamcije vezane za termine i lokacije odigravanja susreta.

U slučaju da ispadne Zrinjski će svoj evropski put nastaviti u drugom pretkolu Konferencijske lige kao što je bio slučaj prošle sezone.

Eventualni prolazak dalje bi Plemićima praktično trasirao put ka grupnoj fazi Konferencijske lige što je i konačni cilj Mostaraca u predstojećoj sezoni.

Inače, ostali parovi žrijeba prvog pretkola Lige prvaka izgledaju ovako:

Ferencvaroš - Klaksvik
Ballkani - Ludogorets
Žalgiris - Struga
Shamrock Rovers - pobjednik preliminarne runde
Hacken - The New Saints

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Slovan Bratislava - Swift Hesper
Helsinki - Larne
Olimpija - Valmiera
Lincoln Red Imps - Qarabag
Rakow - Flora Tallinn

Farul Constanta - Sheriff Tiraspol
Hamrun Spartans - Maccabi Haifa
Urartu - Zrinjski
Partizani - BATE Borisov
Astana - Dinamo Tbilisi

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.