Vukčević u Veležu

S Kipra u Mostar: Veliko pojačanje za Rođene · Saznajemo

Adnan Beganović

Dan nakon prozivke, Velež je pojačao svoje redove. Naime, u Mostar je stigao crnogorski vezni fudbaler Stefan Vukčević.

Crnogorski vezni fudbaler Stefan Vukčević novo je pojačanje FK Velež, saznaje SportSport.ba. Vukčević u Velež dolazi s Kipra, odnosno iz redova tamošnjeg člana elitnog ranga Paralimnioua.

Inače radi se o nekadašnjem mladom reprezentativcu Crne Gore, koji je prve fudbalske profesionalne korake naravio u Zeti.

Za ovaj crnogorski klub odigrao je čak 181 utakmicu iuz četiri postignuta pogotka, a 2020. godine preselio je u Azerbejdžan, tačnije u Qabalu.

U dvoije sezone za poemnuti klub je odigrao 57 utakmica uz učinak od dva pogotka i jedne asistencije, da bi početkom prošle sezone promijenio sredinu.

Vukčević je pojačao Paralimnioua s Kipra i u ovom klubu, uostalom kao i u svim u dosadašnjoj karijeri, bio je standardan. Ukupno je odigrao 30 utakmica, a uspio je postići i pogodak.

Vukčević igra na poziciji centralnog i defanzivnog veznog i ukoliko bude pružao pratije kao u Azerbejdžanu i na Kipru, sasvim sigurno će biti pojačanje za Velež.

Mahmić danas potpisao

Redove Veleža danas je i službeno pojačao Azur Mahmić, mladi stoper koji je u prošloj sezoni nastupao za Igman iz Konjica.

Mahmić i Velež su potpisali dvogodišnji ugovor, a u redovima mostarskog kluba su uvjereni da će Mahmić opravdati epitet pojačanja.

Azur Mahmić rođen je 6. maja 2003. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Ponikao je u NK Čelik gdje je prošao sve omladinske selekcije, da bi potom prešao u FK Mladost Doboj Kakanj.

Karijeru nastavlja u Sloveniji, i to u dresu NŠ Mura. Nakon provedene sezone u Sloveniji, vraća se u BiH i to u FK Igman iz Konjica, gdje je pružio zaista odlične partije, odigravši 27 utakmica za crveno-bijele.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.