Jusufbegović najavio pojačanja: Aktivni smo na tržištu

Trener Veleža

Jusufbegović najavio pojačanja: Aktivni smo na tržištu

E. Ganibegović, foto: A. Čaušević

FK Velež nakon dvije godine koje je igrao Evropu ovog ljeta će pauzirati, no u narednu sezonu će ući s ambicijom da se izbori izlazak na evropsku scenu. Danas je pred početak priprema na press konferenciji govorio trener mostarskog tima, Nedim Jusufbegović.

"Zaželili smo se rada. Manje-više je poznato koji su igrači otišli, a koji ostali. U principu tri standardna igrača su otišla tokom ovog prijelaznog roka, a na nama je da ih na kvalitetan način nadomjestimo. Imali smo ponude za njih i trudili smo se da ostanu, ali nisu nam se poklopili interesi i želje.

Svako je nastavio svoj put, ali aktivni smo na tržištu i smatramo da ćemo tokom ove sedmice, s obzirom na okolnosti prijelaznog roka gdje svi nekako gledaju da odu vani, čekamo da dobijemo neke odgovore, ali mislim da ćemo kompletirati neke dolaske.

Idemo 27. na Kupres gdje ćemo biti 14 dana. Gore ćemo odigrati utakmice s Igmanom i Posušjem, tražimo još jednog protivnika. Generalna će biti najvjerovatnije sa Širokim Brijegom. Možda napravimo još jedan izlet u Počitelj. Vidjet ćemo s kojim snagama i kako. To je otprilike kratki presjek šta ćemo da radimo i nadamo se spremni i puni energije da dočekamo početak prvenstva.

Definitivno, po meni, što se tiče igračkog kadra, mislim da ćemo biti kvalitetna ekipa. Po pitanju ritma, tempa, trčanja, moći ćemo napraviti neke stvari kvalitetnije u odnosu na prethodnu sezonu. Insistirat ćemo na timskom duhu. Glavni prioritet će biti da napravimo kvalitetan ambijent za igrače koji dođu, da se osjećaju lijepo, da daju svoj maksimum", između ostalog je rekao Nedim Jusufbegović.

Oglasi

Došlo je do promjena u stručnom štabu. Jazvin i Velagić su novi, a Jusufbegović je kazao:

Napustio je Hidić. Sjajan trener i sjajan čovjek. Imali smo izuzetno dobru komunikaciju i saradnju i jako nam je žao što nas je napustio. Kada izgubite kvalitetnog čovjeka, onda ta žal bude veća. Pravi čovjek i radnik i želim mu sreću u nastavku karijere. Pridružila su nam se dva člana, Jazvin i Velagić."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dosta povreda je bilo u igračkom kadru Veleža, a u mostarskom timu su radili i po pitanju toga, te žele da to svedu na minimum.

"Analizirali smo povrede. Našli smo uzroke u radu, u trenažnom procesu. Ono sve što je do nas, a jeste do nas, svest ćemo na minimum. Moramo da analiziramo sve i da vidimo gdje smo to pogriješili i da to popravimo", kazao je Jusufbegović. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Neznam sta da kazem toliki optimizam a otislo 15 igraca,dosla 2 za rotacije,na cemu se gaji taj optimizam,ili je samo suplja prica i zavlačenje u vrijeme,jeli vrijeme za Alarm,jeli ovaj trener i igracki kadar sposoban kad TREBA,kao predprosli(Duda),da presalta kad TREBA iz 5 te,u 4 tu i pun gas do poda,za tu Evropu kroz Prvenstvo ili Kup,nije sigurno,jbg samo Realno
2 0
Drakula
Neznalica. Komentarisao utakmice na areni pa misli moze vodit ekipu. Strasno
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi