Azur Mahmić potpisao za Velež

Potvrdio mostarski klub

Azur Mahmić potpisao za Velež · Zvanično

Eldar Ganibegović

Dojučerašnji fudbaler Igmana, Azur Mahmić, novi je fudbaler Veleža. Potvrdio je to i sami mostarski klub.

"Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Azur Mahmić od danas službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog dvadesetogodišnjeg igrača odbrambenog reda vezati za Rođene do 31. maja 2025. godine.

Azur Mahmić rođen je 6. maja 2003. godine u Zenici, Bosna i Hercegovina. Ponikao je u NK Čelik gdje je prošao sve omladinske selekcije, da bi potom prešao u FK Mladost Doboj Kakanj.

Karijeru nastavlja u Sloveniji, i to u dresu NŠ Mura. Nakon provedene sezone u Sloveniji, vraća se u BiH i to u FK Igman iz Konjica, gdje je pružio zaista odlične partije, odigravši 27 utakmica za crveno-bijele.

Sigurno je da se pred ovim mladim momkom nalazi bogata i kvalitetna karijera, a mi mu, kao našem novom Rođenom, želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu", objavili su iz FK Velež.

Oglasi

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Azur Mahmić od danas...

Posted by FK Velež Mostar on Tuesday, June 20, 2023

Mahmić je tako nakon Krajca i Pece postao treće pojačanje Veleža ovog ljeta, a uskoro se očekuje dolazak još nekih imena.

Bivši osvajač Kupa Bosne i Hercegovine jučer je startao s pripremama za novu sezonu u sljedećem sastavu:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osman Hadžikić, Faris Ribić, Edis Nanić, Denis Zvonić, Saša Domić, Mitar Ćuković, Ante Hrkać, Dino Hasanović, Emir Halilović, Omar Pršeš, Edo Vehabović, Nemanja Anđušić, Nermin Haskić, Ajdin Drina, Adin Bajrić, Tarik Šikalo, Dževad Sijamija, Danis Gosto, Elvir Muminović, Faris Kadrić, Dženan Puce, Alen Krajnc, Kenan Duliman, Amar Milak i Haris Jogunović.

Također, na probi se nalazi još nekoliko fudbalera i vidjet ćemo ko će zadovoljiti ukuse stručnog štaba na čelu s Nedimom Jusufbegovićem. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676312914
Bravo Uprava. Dobrodošao Azure!!!!!
1 0
user1575834983
Dobar igrac
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije