Poruka selektoru

Bilinim poljem se ori - "Faruk, odlazi", "Vico, odlazi"

Midhat Šljivak

"Faruk, odlazi", poruka je navijača fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koju su večeras poslali selektoru Faruku Hadžibegiću nakon katastrofe protiv Luksemburga.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić dobio je večeras jasnu poruku od strane navijača naše selekcije. Oni žele njegov odlazak.

Nakon što je bh. tim primio i drugi gol protiv Luksemburga, Bilinim poljem se orilo u jedan glas - "Faruk, odlazi".

Ponavljala se ova pjesma nekoliko puta i navijači su jasno pokazali šta misle o ovom stručnjaku.

OVDJE pogledajte kako je izgledalo skandiranje Faruku Hadžibegiću.

Nakon Faruka Hadžibegića odlučili su se na isto skandiranje predsjedniku fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vici Zeljkoviću. I njemu su poručili da ode.

OVDJE pogledajte skandiranje Zeljkoviću.

Ovim porazom fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine vjerovatno gubi sve šanse za plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine u Njemačkoj.

Zmajevima će biti potrebno pravo čudo. Nije nemoguće, ali s Farukom Hadžibegićem na klupi teško da se može išta napraviti i nema dileme da je njegov izbor na selektorsku poziciju popriličan promašaj.

Lideri i vođe, a penal ne smiju pucati: Džeko i Pjanić nestali, pa se Hadžiahmetović obrukao

Amir Hadžiahmetović se obrukao u 56. minuti izvodeći penal. Fudbaler Bešiktaša šutirao je daleko iznad gola i propustio je šansu da izjednači rezultat.

Edin Džeko je uspio iznuditi penal. Sudija je pregledom VAR-a odlučio pokazati na bijelu tačku i odgovornost je preuzeo Hadžiahmetović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Interesantno je da su se vođe i takozvani lideri reprezentacije Edin Džeko i Miralem Pjanić odlučili da ulogu 'penaldžije' prepuste Hadžiahmetoviću i ovaj je nažalost promašio.

Pitanje je samo gdje su nestale velike vođe...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.