Kataloncima titula

Barcelona pomela Real Madrid u finalu prvenstva Španije!

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras u Madridu velikog rivala Real Madrid rezultatom 93:82 i s ukupnih 3-0 u finalnoj seriji osvojili su 21. titulu prvaka Španije.

Barcelona je pomela Real Madrid u finalu prvenstva Španije. Treći meč u Madridu donio je odličnu igru Barce, posebno u drugom poluvremenu i na kraju je trofej otišao put Katalonije.

Prvi period donosi rezultatsku klackalicu. Ekipe su imale svoje periode igre, a nakon 10 minuta Real je imao poen prednosti, 21:20.

Barca je kontrolisala rezultat većim dijelom u drugoj dionici. Katalonci prave i prvo značanije vodstvo od plus sedam, no zatim slijedi odlična partija igrača Reala koji do poluvremena okreću rezultat u svoju korist i na odmor odlaze s tri poena prednosti, 41:38.

Zanimljiva košarka se igrala i u trećoj dionici. Barci su pripale uvodne minute ovog perioda, Real se vraćao i vodio, a u posljednjih 10 minuta gosti ipak ulaze s poenom prednosti, 67:66.

Igra Reala se raspala u posljednjoj četvrtini. Barca je izgledala dominantno, koristila je svaku šansu za lagane poene, a Kraljevi s druge strane nisu mogli pogoditi puno toga.

Na kraju je Barcelona lagano privela meč kraju. Došla je do pobjede i s 3-0 u seriji je osvojila naslov prvaka.

Timu Šarunasa Jasikeviciusa ovo je 21. titula prvaka Španije do koje su došli sasvim zasluženo.

Jan Vesely je predvodio Barcelonu u ovom susretu s 19 ubačenih poena, Nikola Mirotić je dodao 14, Kokubaitis 13, a Laprovittola 12 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

S druge strane Walter Tavares je ubacio 19 i uhvatio je 11 skokova, Causeur je dodao 11, a Yabusele 10.

Džanan Musa je meč okončao s devet poena za 20 minuta na parketu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.