Real bio blizu brejka u Barceloni, ali Llull zakazao kada je bilo najpotrebnije

Borba za titulu

Real bio blizu brejka u Barceloni, ali Llull zakazao kada je bilo najpotrebnije

E. Škorić

Košarkaši Barcelone i Real Madrida odigrali su drugi meč finalne serije play-offa za prvaka Španije. Nakon velike drame Barcelona je slavila sa 86:85.

Barcelona je prije dva dana slavila sa 97:88, a večeras je uz dosta sreće uspjela povesti sa 2:0, iako se činilo da bi Real mogao da napravi brejk. 

Domaći košarkaši su dobar dio prve četvrtine imali vodstvo, na prvoj dvominutnoj pauzi vodili su 20:19. Tokom druge četvrtine Real je preokrenuo, pa imao do tada maksimalnih +5, ali je na poluvremenu Barcelona vodila 45:41.

Tokom cijele treće dionice Katalonci su bili u prednosti, imali su i +9 u jednom momentu, mada je Real do kraja tog perioda igre spustio zaostatak na 68:65.

Barcelona je trojkom za 71:65 otvorila zadnju četvrtinu, no opet se Real vraća, prelazi u vodstvo i na tri i po minute do kraja dolazi do +5 (77:72), zbog čega se domaći tim našao u ozbiljnom problemu.

Madriđani su vodili šest razlike, a onda trojka Mirotića i poeni Laprovittole u prodoru za 79:80 i novu dramu u košarkaškom klasiku.

Oglasi

I onda sjajni Llull preuzima odgovornost i pogađa trojku za 83:79, ali Sanli iz ćoška uzvraća na isti način i opet se Katalonci vraćaju na minus jedan. Naravno, lopta u ruke Llulla, koji sada nije pogodio, ali je Tavares uhvatio skok i izborio slobodna bacanja. Centar Reala promašio je oba slobodna bacanja, nakon čega je Hezonja napravio faul u napadu. Odveo je Mirotića na liniju za slobodna bacanja, a ovaj donosi Barci preokret (84:83) na 30 sekundi do kraja.

Llull je opet uzeo loptu, izvukao slobodna bacanja nakon prodora pod koš i Realu donio novo vodstvo - 85:84. Faul i na drugoj strani, šest sekundi do kraja, pošto je Tavares nepropisno zaustavio Laprovittolu. Argentinac siguran za novi preokret u samoj završnici. Real je imao napad za pobjedu, ali Mirotić je izblokirao udarac Llulla i ostalo je 86:85.

Bh. reprezentativac Džanan Musa nije pružio posebno dobru partiju, ali dao je doprinos sa dva poena, jednim skokom i četiri asistencije. Najbolji u redovima Reala bio je Mario Hezonja sa 18 poena, dok je Walter Tavares ubacio 13 uz 10 skokova, a Vincent Poirirer 11 poena. Veteran Sergio Llull je ubacio 13.

Iskusni Nikola Mirotić je ubacio 25 poena u porazu Barcelone, a dobru partiju pružio je i Jan Vesely koji je ubacio 18 poena. Dvocifreni su još bili Jokubaitis, Laprovittola i Kalinić sa po 10 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Novu utakmicu Real i Barcelona igraju u Madridu za dva dana. Katalonci su na korak od titule, ali ipak Real nije dao posljednju riječ.

Prethodno su Kraljevi osvojili Euroligu, tako da bi osvajanjem prvenstva Španije imali sezonu za pamćenje, posebno naš Džanan Musa kojem je ovo prva sezona u slavnom klubu.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Musa opet jedan od losijih toplo hladno
2 0
Salt_boy075
Musa ima problema sa patikama ili velika stopala frajer fakat zapinje sam od sebe svako utakmicu jbt haaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi