Musa nije imao svoju noć u porazu Real Madrida od Barcelone

Skroman učinak bh. košarkaša

Musa nije imao svoju noć u porazu Real Madrida od Barcelone

M. Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su večeras na svom parketu Real Madrid u prvoj utakmici finala ACB lige. Katalonci su slavili rezultatom 97:88 i došli su do vodstva od 1-0 u seriji. Džanan Musa večeras nije imao svoju noć.

Barcelona je u prvom meču finala ACB lige savladala Real Madrid 97:88 u čijim redovima Džanan Musa večeras nije bio previše raspoložen.

Real dobro ulazi u meč. Kontrolisali su Kraljevi rezultat na samom otvaranju utakmice i držali su prednost do samog finiša ovog dijela meča kada Barcelona ipak preuzima igru na svoju stranu i nakon prve četvrtine Katalonci su vodili s pet razlike, 28:23.

Barca je u drugom periodu bila ta koja je kontrolisala igru i rezultat. Ipak, i njima se kao i Realu desio pad u završnici perioda i protivnik je to maksimalno iskoristio.

Kraljevi su u samom finišu prvog poluvremena odigrali jako dobro. Uspjeli su preokrenuti rezultat na svoju stranu i na odmor gosti odlaze s tri poena prednosti, 50:47.

Oglasi

Mnogo tvrđa košarka igrala se u trećem periodu. Nije bilo laganih poena s obje strane, Barca je bila za nijansu bolja u ovom dijelu meča i oni su nakon 30 minuta igre preuzeli vodstvo i u posljednjih deset minuta ulaze s tri poena razlike, 63:60.

Barcelona igra odlično u uvodnim minutama posljednje dionice. Ubrzo su podigli prednost na 10 razlike (74:64), no za Real nikad nema predaje i Kraljevi se jako brzo vraćaju u meč i na minus četiri.

Ipak, Barcelona je u tim trenucima izgledala bolje na parketu. Činilo se kako će Katalonci lagano slomiti Kraljeve.

Kada je Real imao šansu da se potpuno vrati u igru na scenu stupa nevidljivi Mirotić trojkom na dvije i po minute prije kraja za plus osam u korist Barce, 85:77.

Nije se kraljevski klub mogao vratiti u meč. Barcelona je ipak na kraju uspjela prelomiti meč i doći do vodstva od 1-0 u seriji.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Domaće je do pobjede u ovom meču vodio Nicolas Laprovittola sa 17 poena, a odličan je bio i Sertač Šanli s 14 ubačenih poena. Kod Real Madrida Walter Tavares je ubacio 15 poena, a Sergio Llull je dodao 12.

Džanan Musa večeras nije blistao. Na parketu je proveo 20 minuta i ostvario je učinak od pet poena, dva skoka i jedne asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi