Foto: HŠK Zrinjski

Bitna pobjeda za samopouzdanje

Plemići se bude: Zabili su tri gola u Varaždinu i ostvarili trijumf u pripremnom meču

Eldar Ganibegović

Danas je u Varaždinu odigrana prijateljska utakmica između domaćeg istoimenog kluba i prvaka Bosne i Hercegovine, Zrinjskog. Igralo se dva puta po 60 minuta, a krajnji rezultat glasio je 1:3.

Prvi kakav takav pokušaj bilježimo u 22. minuti kada je potegao Sabljić, ali nije bilo promjene rezultata.

Tri minute kasnije hrvatski tim dolazi do vodstva. Soldo je bio nemoćan, a Brodić pogađa za 1:0 i prednost Varaždina.

Zrinjski je do izjednačenja mogao u 37. minuti. Petar Mišić je pucao iz slobodnog udarca, a Zelenika, golman Varaždina, brani uz pomoć prečke

Igrala se 51. minuta kada je Brodić zatresao mrežu Zrinjskog, no sviran je ofsajd, a nakon toga se Plemići bude i do kraja su igrali fantastično.

Redale su se šanse i pokušaji prije svega Bilbije i Jukića, da bi do izjednačenja izabranici Krunoslava Rendulića stigli u 70. minuti kada je Kiš pogodio na asistenciju Ćorluke.

Drugi gol visio je u zraku, a došao je tačno u stotoj minuti. Jukić je bio asistent, a mrežu tima iz HNL-a pogađa Tičinović.

Nakon gola Kiš je upisao i asistenciju i to za Malekinušića koji je postavio konačnih 3:1 u 114. minuti utakmice.

Loša stvar po Zrinjski je što je Jukić morao izaći zbog povrede, a vidjet ćemo kakve je prirode povreda koju je zadobio.

Zrinjski je utakmicu počeo u sljedećem sastavu: Soldo, Memija, Barišić, Senić, Marin, Stanić, Čanađija, Hrvanović, Ivančić, Mišić, Sabljić. Tokom utakmice napravljen je veći broj izmjena. 

Sljedeća utakmica za Zrinjski slijedi u srijedu, 28. juna, kada će u Zagrebu imati prijateljski ogled protiv domaće Lokomotive.

Prijateljska utakmica:

Varaždin - Zrinjski 1:3 (Brodić 25'; Kiš 70', Tičinović 100', Malekinušić 114')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.