UEFA potvrdila satnicu i stadione samo pojednih mečeva bh. klubova u Evropi!

Mečevi se igraju u julu

UEFA potvrdila satnicu i stadione samo pojednih mečeva bh. klubova u Evropi!

Admin Čaušević

Na zvaničnoj stranici UEFA-e potvrđeni su termini samo pojednih mečeva bh. predstavnika u Evropi. BiH će u Ligi prvaka predstavljati Zrinjski, a u Konferencijskoj ligi Borac, Sarajevo i Željezničar.

Početkom sedmice četiri bh. kluba saznali su rivale u evropskim takmičenjima, a još uvijek nisu poznati tačni termini kao i lokacije odigravanja susreta.

Prema informacijama dostupnim na zvaničnoj stranici UEFA-e jedini bh. klub koji za sada zna termine mečeva je FK Sarajevo.

Bordo klub će u prvom pretkolu Konferencijske lige igrati protiv Torpeta Kutaisaji, a prvi susret je na programu u Gruziji.

UEFA je potvrdila da će se utakmica igrati na stadionu Ramas Shengelija i to 13. jula od 19 sati po centralnoevropskom vremenu.

Sarajevo i Torpedo će svoj revanš susret igrati 20. jula, na stadionu Asim Ferhatović Hase sa početkom u 21 sat.

Oglasi

Željezničar će za rivala imati Dinamo iz Minska. Prva utakmica ova dva rivala je na rasporedu 13. jula na stadionu Grbavica sa početkom u 20:30.

Sa Grbavice su otkrili da će se revanš susret igrati u Bakuu uslijed UEFA-ine suspenzije Bjelorusiji, ali je preostalo sačekati zvaničnu potvrdu od strane evropske fudbalske federacije.

Inače, prvi na teren od bh. klubova će Zrinjski. Plemići kao prvaci BiH će svoje gostovanje u Armeniji ekipi Uratuta igarti 11. ili 12. jula.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Međutim, UEFA još uvijek nije potvrdila termine i mjesta odigravanja prvih utakmica Zrinjskog u Evropi za sezonu 2023/24.

Borac će igrati mečeve drugog pretkola Konferencijske lige. Banjalučani će za rivala imati Austriju iz Beča, a teremini mečeva planiranih za 27. juli i 3. august još nisu potvrđeni od strane UEFA-e.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Patriotbosna
Mi imamo samo 2 kluba ovaj Borac i Svinjski nevole Bosnu I Hercegovinu
1 1
komentator1
Ostali su nebitni
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi