HŠK Zrinjski saznao potencijalnog rivala i u Konferencijskoj ligi

U slučaju ispadanja u 1. pretkolu

HŠK Zrinjski saznao potencijalnog rivala i u Konferencijskoj ligi

Midhat Šljivak

HŠK Zrinjski dobio je danas rivala u 2. pretkolu Lige prvaka. Prvak Bosne i Hercegovine će, ako prođe ekipu Urartua iz Armenije igrarti protiv boljeg iz duela Slovan Bratislava-Swift. Ako Plemići ispadnu, put nastavljaju u drugom pretkolu Konferencijske lige gdje će za protivnika imati poraženog iz meča između rumunskog Farula i moldavskog Sheriffa.

HŠK Zrinjski put do trećeg pretkola Lige prvaka tražit će protiv pobjednika meča između Slovana iz Bratislave i luksemburškog Swifta.

Ipak, ako kojim slučajem Plemići izgube meč prvog pretkola Lige prvaka od Urartua, evropski put nastavljaju u drugom pretkolu Konferencijske lige, gdje su danas saznali potencijalnog rivala.

Plemići će tako za protivnika imati poraženog iz duela između rumunskog Farula i Sheriff Tiraspolla. Izuzetno je to neugodan žrijeb za Plemiće jer se radi o zaista jakim ekipama koje nisu slučajno u Ligi prvaka.

Oglasi

Ako dođe do duela s nekom od ovih ekipa Zrinjski će u prvoj utakmici koja se igra krajem jula biti gost, osim u slučaju da ne dođe do određenih promjena domaćinstava.

Prve utakmice drugog pretkola Konferencijske lige igraju se 27. jula, a revanši 3. augusta.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Parovi šampionskog puta Konferencijske lige izgledaju ovako:

Tre Penne/Breidbalik - Olimpija/Valmiera
Klaksvik/Ferencvaroš - Shamrock /1. runda
Hacken/TNS - Slovan/Swift
Escalades/Budućnost - Partizani/Bate Borisov
Hamrun/Maccabi Haifa - Astana/Dinamo Tbilisi
Farul/Sherif - Urartu/Zrinjski
Žalgiris/Struga - Finalist
Balkani/Ludogorets - Helsinki/Larne

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1655831611
Znaci mora se proci Urartu ovi su nezgodni
0 0
plemic
nemoj sam luksemburžane
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi