Iskusni desni bek

Dušan Hodžić se vratio u Premijer ligu!

Admin Čaušević

Iskusni Dušan Hodžić se nakon dvije godine vratio u Premijer ligu pošto je već pronašao novi angažman u bh. prvenstvu nakon što je protekle dvije sezone igrao u Srbiji. 

Nova stanica u karijeri za Hodžića bit će Tuzla, tačnije ekipa Tuzla Cityja nakon što je sve dogovoreno za premijerligašem iz Grada Soli.

Tuzla City je putem zvaničnih kanala nagovijestio dolazak novog igrača, a brzo je otkriveno da se radi o Hodžiću.

Ovaj 29-godišnjak je protekle dvije sezone igrao u Radnik iz Surdulice, a u sezoni iza nas je skupio 17 nastupa u svim takmičenjima.

Ljubiteljima fudbala u BiH je najviše poznat po igrama u Sarajevu, dok je još u BiH igrao za Radnik iz Bijeljine i Čelik, ako i Velež i Mladost iz Obarske.

Dok je igrao na Koševu osvojio je dvije titule prvaka BiH kao i dva Kup, dok ima i medalju za osvojen Kup iz vremena dok je igrao za Radnik.

Od Bordo kluba se nije oprostio na baš lijep način nakon verbalnog sukoba sa navijačima u Trening kampu u Butmiru. 

"Oproštaj od FK Sarajevo u kojem sam proveo pet nevjerovatnih godina, na ovaj način mi je jedan od najtežih momenata u karijeri", poručio je Hodžić prije dvije godine.

"Uživao sam u svakoj utakmici koju sam odigrao za Bordo dres, a nezaboravni momenti sa naših Evropskih takmičenja i podizanje svih titula ostat će mi omiljene uspomene u životu", dodao je tada.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Dvije godine kasnije vraća se u Premijer ligu pa će biti interesantno za vidjeti kakav će doček imati na Koševu prilikom gostovanja Tuzla Cityja.

Inače, Tuzla City je u proteklom periodu napustio određen broj igrača, među kojim je zvučno pojašanje Dušan Pantelić, a Hodžić sigurno neće biti ni prvo ni posljednje novo lice u svlačionici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti