Klub iz Banjaluke objavio

FK Borac danas otputovao na pripreme, ali ostao bez dva jako važna igrača · Zvanično

Edmir Škorić

Borac je jutros otputovao na pripreme na Zlatibor gdje će se pripremati u naredne dvije sedmice, a u autobusu nedostaju dva igrača koja su prošle sezone igrala važnu ulogu u osvajanju drugog mjesta u Premijer ligi BiH.

Banjalučani su sa 25 igrača otputovali na Zlatiborg na dvosedmične pripreme, a u autobusu nije bilo Momčila Mrkaića i Nikole Ninkovića, kojima su istekli ugovori i klub je danas saopštio da neće biti produženi.

"Tokom sezone provedene u našim redovima Nikola Ninković i Momčilo Mrkaić ostavili su svoj fudbalski trag. Pamtiće se het trik sa Pecare, gol u derbiju na Gradskom i igra vrijedna izbora u "Kristalnih 11", a FK Borac želi da se zahvali Nikoli i Momčilu za sve što su dali na terenu u crveno plavom dresu. Mrki i Džigi, srećno vam bilo u nastavku karijere!", objavljeno je iz Borca.

Mrkaić je prošle sezone nastupio na 30 premijerligaških mečeva, postigavši deset golova. Sa druge strane, Ninković je uknjižio 20 nastupa, te tri gola i šest asistencija.

Ranije su Borac napustili i Benjamin Tatar, Nedeljko Piščević te Aleksandar Vojnović, dok su u klub pristigli Zoran Kvržić, Nemanja Mihajlović, Damir Hrelja, Stefan Fićović, Ranko Jokić, Jose Ricardo Cortes i Vasilije Terzić.

Viceprvak Bosne i Hercegovine igraće u drugom pretkolu Konferencijske lige. Banjalučani kao veliki autsajderi igraju protiv bečke Austrije, a termini su 27. juli i 3. august, iako još nisu potvrđeni od UEFA-e.

Prvu utakmicu ovog ljeta, prijateljsku, Borac je odigrao u subotu kada je sa 6:0 deklasirao Omarsku koja je slavila 50 godina postojanja.

Borac je tako uveličao, ali i pokvario slavlje FK Omarska jer su im ipak zabili previše golova za jedno rođendansko slavlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ekipa koju predvodi Vinko Marinović ima velike planove u sezoni koja slijedi, cilj je prvenstveno opet izboriti Evropu, ali biti konkurentan Zrinjskom i Sarajevu prije svih u borbi za trofeje.

U Banjaluci mogu da žale što žrijeb nije bio povoljniji po njih, ali će u svakom slučaju pokušati da naprave malu svjetsku senzacijuz i da izbace velikana Austrije.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.