Borac uveličao slavlje prvoligašu i do vrha mu napunio mrežu

Uvjerljiv trijumf

Borac uveličao slavlje prvoligašu i do vrha mu napunio mrežu

M. Šljivak

Borac je u pripremnoj utakmici kao gost savladao prvoligaša Omarsku. Bilo je 6:0 u utakmici u kojoj je banjalučki tim protivniku uveličao 50. godišnjicu postojanja.

FK Omarska slavi 50. godina postojanja i za rođendan su odlučili u goste pozvati FK Borac. Tim iz Banja Luke se rado odazvao, ali nije imao milosti protiv mnogo slabijeg rivala.

Borac je pitanje pobjednika u ovom meču završio već nakon 10-ak minuta meča. Omarska jednostavno nije mogla ništa napraviti.

Do vodstva gosti dolaze u drugoj minuti. Jovo Lukić postiže pogodak za prednost od 1:0, a samo četiri minute kasnije isti igrač podiže prednost na 2:0.

Treći gol u mreži slavljenika viđen je u 11. minuti. Novo pojačanje Borca Jose Cortes pogodio je za visokih 3:0.

Oglasi

Samo dvije minute kasnije u strijece se upisuje još jedno pojačanje. To je Damir Hrelja koji je u 13. minuti postigao pogodak za 4:0.

Nije se Borac zaustavljao već je u 24. minuti stigao i do petog pogotka. Drugi gol danas postiže Jose Cortes za visokih 5:0.

Potom je tim Vinka Marinovića malo stao na kočnicu. Nisu ni oni previše forosirali, pa se na odmor otišlo vodstvom od 5:0.

U nastavku je viđen još jedan pogodak. Igrala se 58. minuta kada je David Čavić postigao pogodak za konačan rezultat susreta od 6:0.

Borac je tako uveličao, ali i pokvario slavlje FK Omarska jer su im ipak zabili previše golova za jedno rođendansko slavlje.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prijateljski meč:

Omarska - Borac 0:6

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi