Na putu je za Sloveniju

Mulalić ostaje u Sarajevu, ništa od odlaska na posudbu

Eldar Ganibegović

Iako je opcija bila odlazak na posudbu, perspektivni desni bek Enedin Mulalić ipak će, prema našim saznanjima, ostati do daljnjeg u FK Sarajevo.

Dolaskom Amara Beganovića u FK Sarajevo mladi Enedin Mulalić postao je višak i trebao je otići na posudbu, no to se neće desiti, barem ne za sada.

Prethodnih dana povezivao se s odlaskom na posudbu u mostarski Velež, ali od toga neće biti ništa.

Enedin Mulalić FK Zvijezda - 09 FK Sarajevo Pozicija: DF

Statistika

8 nastupa
5 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Smatralo se kako će napustiti klub naročito nakon što nije bio na spisku putnika za pripreme u Sloveniji, ali sada je na putu za ovu zemlju i uskoro će se pridružiti saigračima.

Ovaj 19-godišnji desni bek minule sezone je za prvi tim Sarajeva nastupio 14 puta u Premijer ligi i postigao jedan gol uz jednu asistenciju. 

Radi se o vrlo perspektivnom igraču koji je kombinovano za U18 i U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao 13 nastupa.

Podsjetimo, Sarajevo je prije nekoliko dana s 5:0 u Sloveniji deklasiralo rumunski Petrolul, a za dva dana ih očekuje provjera protiv makedonske Shkendije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastup u Evropi tim s Koševa započet će u prvom pretkolu Konferencijske lige, a protivnik će biti gruzijski Torpedo Kutaisi.

Prva utakmica na rasporedu je u 13. jula u ovoj zakavkaskoj zemlji, dok je revanš na Koševu na programu sedam dana kasnije. Bolji iz ovog dvomeča igrat će u drugom pretkolu protiv kazahstanskog Aktobea. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.