Najskuplji igrači: Mirvić još uvijek nije nadmašio Tana!

Sarajevo predstavilo novo pojačanje

Najskuplji igrači: Mirvić još uvijek nije nadmašio Tana!

Admin Čaušević

Odavno neki transfer u Premijer ligi nije izazvao toliko pažnje kao što je to bilo slučaj sa Adalbertom Penarandom koji je u srijedu potpisao trogodišnji ugovor sa FK Sarajevo. 

Dolaskom Ismira Mirvića FK Sarajevo se izgidlo iznad premijerligaškog nivao, barem kada je učinak, ali i ponašanje na fudbalskoj pijaci. Glavni razlog je svakako dubok džep većinskog vlasnika Bordo kluba.

Dovođenjem Penarande koševski premijerligaš je pokazao svoju finansijsku moć, ali i poslao poruku rivalima da će ove sezone od samog starta biti i više nego spremni, ali i konkurentni u borbi za prvo mjesto.

Fudbaler iz Vencuele je samo jedno u nizu od sjajnih pojačanja koje je Sarajevo dovelo u 2023. godin pošto je i januarski prijelazni rok bio odličan.

Shvatili su u Titovoj 38b da za dobrog igrača moraju platiti i odštetu kao što je bio slučaj sa Almedinom Ziljkićem ili Renanom Oliveirom. Sve se vratilo na terenu gdje je izboren plasman u Konferencijsku ligu.

Oglasi

Niz sa zvučnim pojačanjima nastavljen ili se nastavlja ovog ljeta što je potvrdio i transfer Penarande koji je istina stigao besplatno i to nakon raskida ugovora sa Boavistom.

Penaranda je svojevremeno vrijedio četiri miliona eura i to je najveća vrijednost nekog igrača koji je na stadion Asim Ferhatović stigao u Mirvićevoj eri.

To znači da Mirvić još uvijek nije nadmašio Vincenta Tana barem kada su u pitanju najskuplji igrači koji su stigli u redove višestrukog prvaka BiH.

Naime, na ljeto 2015. godine kada je Tan bio većinski vlasnik u Sarajevo je stigao srbijanski stoper Milan Stepanov koji je svojevremeno imao vrijednost od 4.8 miliona eura.

Milan Stepanov se nije proslavio u FK Sarajevo

Stepanov se i nije najbolje proveo u bordo dresu jer je stanovnik bh. prijestolnice bio pola godina, a jedno vrijeme je bio i pod suspenzijom. Na kraju je upisao svega sedam nastupa.

Od ostalih igrača sa najvećom vrijednošću koji su stigli na Koševu izdvajaju se Mato Jajalo (3.5 miliona) te Tino Sven Sušić (3.5 miliona).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom da Mirviću apetiti konstantno rastu neće biti iznenađenje ukoliko u nekim od narednih prijelaznih rokova napravi neki transfer koji će uzdrmati ne samo BiH, već i region.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakakak
Željezničmarima je bilo laše gledati šugavicu kako gori u ratu nego ovo
6 3
SonPen1946
Samo se nemojte sekirat, unistit ce te zdravlje.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti