Kolumbijac od Sarajeva dobio ponudu koja se ne odbija: "Prvo sam ih odbio, ali došli su novcem"
Napadački dio ekipe FK Sarajevo bit će jači nego ikad (Foto: Instagram)

Kevin Viveros sasvim iskreno

Kolumbijac od Sarajeva dobio ponudu koja se ne odbija: "Prvo sam ih odbio, ali došli su novcem"

Midhat Šljivak

Kolumbijski ofanzivac Kevin Viveros (23) postat će novi član FK Sarajevo. Ovaj 23-godišnjak dogovorio je trogodišnji ugovor s Bordo timom i tim s Koševa će imati zaista spektakularan napadački dio ekipe. Kolumbijac je otkrio da je zbog bh. velikana odbio moldavski Sheriff, ali i ponude iz Južne Koreje i Saudijske Arabije.

FK Sarajevo je u dosadašnjem prijelaznom roku dobio nekoliko veoma zanimljivih pojačanja. Pored nekoliko domaćih igrača na Koševu su stigli Vinko Soldo i poznati napadač iz Venecuele Adalberto Penaranda.

Iz Kolumbije u narednim danima stiže Kevin Viveros. Krilni napadač dolazi iz Deportivo Calija, a FK Sarajevo je u borbi za njegov potpis pobijedio moldavski Sheriff, te timove iz Saudijske Arabije i Južne Koreje.

Kolumbijac ističe da je prvu ponudu Bordo kluba odbio, no da je ubrzo stigla ponuda koju nije mogao odbiti.

"Kada su me prvi put kontaktirali, odbio sam jer su nudili malo novca. Došli su ubrzo s drugom ponudom, brojke su bile jako dobre. Ne poznajem trenera i klub, ali ću od prvog dana krenuti jako", poručio je Viveros.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CnNvkbErBdZ/?hl=en[/instagram]

Sarajevo izabrao ispred Sheriffa, te timova iz Azije. Svi su oni nudili premalo u odnosu na ponudu Bordo tima.

"Imao sam ponudu iz Moldavije, od ekipe Sheriffa. Međutim, ponudili su premalo novca. Bile su tu ponude iz Arabije i Južne Koreje, ali Sarajevo je stavilo novac na stol i sve smo dogovorili s njima. Potpisujem do 2026. godine. Pričali su mi sve najbolje o gradu i nadam se da je zaista tako", rekao je novi fudbaler FK Sarajevo.

Viveros je prethodnih šest mjeseci proveo na posudbi u ekipi Carabobo iz Venecuele, a pored Deportivo Calija igrao je još za CD America, Leones i Atletico.

Penaranda se oglasio nakon potpisa za FK Sarajevo: "Veoma sam..."

Bivši igrač Udinesea, Watforda i Granade Adalberto Penaranda je prije nekoliko dana stigao u glavni grad BiH i bilo je pitanje trenutaka kada će biti zvanično predstavljen.

Oglasi

FK Sarajevo je na društvenim mrežama potvrdilo realizaciju možda i najzvučnijeg klupskog transfera u posljednjih 10 godina kada je u pitanju Bordo kluba.

Nekoliko sati nakon toga na svom zvaničnom Instagram nalogu oglasio se i sam fudbaler.

"Veoma sam sretan zbog ove prilike koja mi se ukazala u sjajnom klubu s ambicioznim projektom u Evropi. Hvala FK Sarajevo, predsjedniku Ismiru Mirviću i direktorici Alimanović na povjerenju kao i svim mojim prijateljima i ljudima s kojim radim što su omogućili da se ovo desi", napisao je Penaranda.

Dvadesetšestogodišnji ofanzivac je jedan od najtalentovanijih fudbalera svoje države u novijoj historiji.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CuAf7N0sOZO/[/instagram]

Već sa 18 godina potpisao je ugovor s Udineseom koji ga je posudio u Granadu za koju je u 27 utakmica postigao 5 golova uz 5 asistencija. Ukupno je u Španiji odigrao 66 utakmica u svim takmičenjima, a osim Granade igrao je na posudbama u Malagi i Las Palmasu.

Veliki transfer ostvario je 2016. godine kada je prešao iz Udinesea u Watford u transferu vrijednom skoro 11 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kao igrač Watforda igrao je na posudbama u Eupenu i CSKA iz Sofije da bi prošlog ljeta nakon isteka ugovora potpisao za Boavistu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1659354598
Vise ti dalo Sarajevo nego Serif ili ovi iz Saudijske Arabije ,hajde ne serite vise i Ajla i Mirvic spremite novinarima tekstove sta da napisu,doveli ste igraca i svaka cast sigurno nije jeftin ali nemojte te pijacarske fore da radite bez potrebe da bi se navijacima slihtali,navijaci su glupi svakako njima koga hod dovedes i stavis naslov igrao je u ligi petice oni ce biti odusevljeni jer ne znaju ni tekst procitati do kraja pa ko ce doci iz lige petice da igra ovdje pred 1000 ljudi na kosevu gdje predsjednik Mirvic javno govori da je nezadovoljan posjetom na stadionu
5 10
BogatiDijasporac
Nikad nije cuo za trenera i klub, ali mu je od malena bio san nositi boju Fuada Backovica Deena.
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti