Polufinale je realna mogućnost

Guliashvili i Gruzija saznali protivnika u četvrtfinalu EURO-a i mogu biti zadovoljni

Eldar Ganibegović

U toku je Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine na kojem nastupa i jedno ime iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, te je sa svojom reprezentacijom saznao protivnika u četvrtfinalu takmičenja.

Dok je FK Sarajevo na pripremama u Sloveniji, fudbaler ovog tima Giorgi Guliashvili nalazi se s Gruzijom na Evropskom prvenstvu za igrače do 21 godine.

Njegova selekcija napravila je sjajan rezultat osvojivši grupu A s pet bodova ispred Portugala, Nizozemske i Belgije, a jedan od junaka bio je upravo fudbaler Sarajeva. 

Danas su on i Gruzija saznali rivala u četvrtfinalu nakon što su odigrane utakmice trećeg kola u grupi C, a to će biti Izrael.

Reprezentacija ove zemlje je s 1:0 bila bolja od Češke i plasirala se među osam najboljih, a gol odluke je postigao Gandelman u 82. minuti utakmice.

Dojam je da je Gruzija dobila i najboljeg protivnika u četvrtinalu, te je polufinale za ovu selekciju i fudbalera Sarajeva realna mogćnost.

Ako se plasira u polufinale, Gruzija će igrati protiv boljeg iz duela Engleske i Portugala. Gruzijski i Izraelci će na teren prvog, a Englezi i Portugalci drugog jula. 

Što se tiče preostala dva polufinala, Španija i Ukrajina čekaju rivale, a saznat će ih nakon što se odigraju večerašnje utakmice između Italije i Norveške, te Švicarske i Francuske. 

Kada je Guliashvili u pitanju, očito mu sjajno ide u mlađim selekcijama kada je golgeterski učinak u pitanju, dok još uvjiek čeka na prvi gol u dresu tima s Koševa. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.