Mulalić ostaje u Sarajevu, ništa od odlaska na posudbu

Na putu je za Sloveniju

Mulalić ostaje u Sarajevu, ništa od odlaska na posudbu

Eldar Ganibegović

Iako je opcija bila odlazak na posudbu, perspektivni desni bek Enedin Mulalić ipak će, prema našim saznanjima, ostati do daljnjeg u FK Sarajevo.

Dolaskom Amara Beganovića u FK Sarajevo mladi Enedin Mulalić postao je višak i trebao je otići na posudbu, no to se neće desiti, barem ne za sada.

Prethodnih dana povezivao se s odlaskom na posudbu u mostarski Velež, ali od toga neće biti ništa.

Enedin Mulalić
Enedin Mulalić FK Sarajevo FK Sarajevo FK Zvijezda - 09 FK Zvijezda - 09 Pozicija: DF

Statistika

2 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
8 nastupa
5 kao starter
3 žutih kartona
0 crvenih kartona
1 asistencija
0 golova
0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Smatralo se kako će napustiti klub naročito nakon što nije bio na spisku putnika za pripreme u Sloveniji, ali sada je na putu za ovu zemlju i uskoro će se pridružiti saigračima.

Ovaj 19-godišnji desni bek minule sezone je za prvi tim Sarajeva nastupio 14 puta u Premijer ligi i postigao jedan gol uz jednu asistenciju. 

Oglasi

Radi se o vrlo perspektivnom igraču koji je kombinovano za U18 i U19 reprezentaciju Bosne i Hercegovine upisao 13 nastupa.

Podsjetimo, Sarajevo je prije nekoliko dana s 5:0 u Sloveniji deklasiralo rumunski Petrolul, a za dva dana ih očekuje provjera protiv makedonske Shkendije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nastup u Evropi tim s Koševa započet će u prvom pretkolu Konferencijske lige, a protivnik će biti gruzijski Torpedo Kutaisi.

Prva utakmica na rasporedu je u 13. jula u ovoj zakavkaskoj zemlji, dok je revanš na Koševu na programu sedam dana kasnije. Bolji iz ovog dvomeča igrat će u drugom pretkolu protiv kazahstanskog Aktobea. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Enedine sine, idi iz tog šugavog kluba za svoje dobro.
0 4
komentator1
Tako rade veliki tj najveci klubovi!
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi