Od dolaska u Sarajevo Guliashvili je postigao jedan gol, ali ne za Sarajevo

Još čeka na prvijenac

Od dolaska u Sarajevo Guliashvili je postigao jedan gol, ali ne za Sarajevo

E. Ganibegović

Giorgi Guliashvili zimus je stigao u FK Sarajevo iz Gruzije kao zvučno pojačanje, no na prvijenac će sačekati barem početak naredne sezone. 

Danas je okončano takmičenje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Sarajevo je poraženo od Igmana s 2:4, te je sezonu završilo na četvrtom mjestu.

S obzirom na to da je Zrinsjki, to jest jedna od prve tri ekipe u ligi, osvojio i kup, četvrto mjesto vodi u Evropu pa će Sarajevo u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Bordo tim u zimskom prijelaznom roku doveo je nekoliko igrača, a među njima je bio i gruzijski ofanzivac Giorgi Guliashvili.

On je stigao iz tamošnjeg Saburtala za oko 120 hiljada eura, te nosi status mladog reprezentativca Gruzije. 

Iako je napadač, on još uvijek nije postigao prvijenac za Sarajevo i za to će morati sačekati barem početak naredne sezone, s obzirom na to da ugovor ima do ljeta 2026. godine.

Oglasi

On je bio strijelac u martu za U-21 reprezentaciju Gruzije kojoj je donio pobjedu od 1:0 u prijateljskoj utakmici protiv vršnjaka iz Latvije.

Što se tiče kontribucija za gol, u Sarajevu je do sada uspio da upiše jednu asistenciju i to 20. marta kada je tim Mirze Varešanovića s 3:1 slavio protiv Posušja.

Radilo se o meču 23. kola. Sarajevo je bilo domaćin u Kaknju, a Gruzijac je asistirao Čatakoviću za 1:0 u 60. minuti utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ukupno je skupio 10 nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine do sada. Igrao je ukupno 492 minute. 

U mlađim selekcijama Gruzije postigao je 24 gola na 55 utakmica.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676377964
Za koga ovaj Mirvah daje pare:-)
0 1
Ma vala nije ni imo prilike da dadne gol.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi