Prijateljski meč

Šampion Srbije je ipak daleko iznad: Borac bez šanse protiv Crvene zvezde

Midhat Šljivak

Banjalučki Borac poražen je danas u Užicu u pripremnom meču od šampiona Srbije Crvene zvezde. Bilo je 2:0 za crveno-bijele koji bh. timu nisu dopustili da im ozbiljno ugroze gol.

Borac je poražen od mnogo kvalitetnije Crvene zvezde u pripremnom susretu odigranom u Užicu. Beogradski tim je lagano pobijedio s 2:0.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše kvalitetnu igru s obje strane, ali je Zvezda uspjela postići pogodak i to na samom otvaranju utakmice.

Stefan Mitrović je u 8. minuti pogodio mrežu Borca. Iskoristio je lošu reakciju odbrane Borca i golmana Nikole Ćetkovića i postigao je pogodak za prednost beogradskog velikana od 1:0.

Crvena zvezda je pritiskala i u ostatku prvog dijela. Tražili su drugi gol, imali su nekoliko pokušaja, no nepreciznih i na odmor se otišlo s minimalnih 1:0.

I u nastavku utakmice ista slika na terenu. Zvezda je dominirala, Borac se branio i nije napravio apsolutno ništa u fazi napada.

U pojedinim trenucima ova utakmica je bila izuzetno gruba. Sudija je imao pune ruke posla i podijelio je veliki broj žutih kartona.

Pitanje pobjednika Crvena zvezda je riješila u 69. minuti meča. Šljivić lijepom loptom pronalazi Vladimira Lučića, a ovaj glavom neometan s nekoliko metara matira Ćetkovića za 2:0.

Nisu napadi crveno-bijelih splasnuli ni nakon drugog gola. Konstatno su igrači Zvezde imali loptu u nogama, kružili su oko gola Borca, no promjene rezultata do kraja susreta nije bilo.

Ostalo je 2:0 za Crvenu zvezdu koja je relativno lagano stigla do trijumfa nad viceprvakom Bosne i Hercegovine koji nije pokazao apsolutno ništa.

Prijateljski meč:

Crvena zvezda - Borac 2:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.