Seli u Saudijsku Arabiju

Donio je odluku: Marcelo Brozović je uzeo toliko novca da do kraja života ne mora prstom mrdnuti

Midhat Šljivak

Hrvatski reprezentativac Maracelo Brozović (30) karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji. Epic Brozo ne želi više čekati Barcelonu koja se predomišlja oko njegovog angažmana i posljednje vijesti govore da je sjajni veznjak odlučio potpisati za Al Nassr.

Marcelo Brozović je još jedan u nizu velikih igrača koji odlaze u Saudijsku Arabiju. Hrvat ne želi više čekati Barcelonu koja se nećka oko njegovog dovođenja i spreman je potpisati za Al Nassr iz Saudijske Arabije.

Inter je prihvatio ponudu Al Nassra za prodaju Marcela Brozovića. Hrvatski veznjak međutim nije imao previše volje za odlaskom u Saudijsku Arabiju i čekao je ponudu Barcelone.

Ipak, kako je katalonski velikan konstantno odugovlačio, Broz je prelomio i potpisat će ugovor sa saudijskim timom gdje ga čekaju Cristiano Ronaldo i Hakim Ziyech.

Treba svakako istaći da će Brozović dobiti trogodišnji ugovor vrijedan 20 miliona eura po sezoni. Time će postati najplaćeniji igrač s Ex-Yu prostora i čovjek s najjačim ugovorom ikad.

Inter će za usluge ovog 30-godišnjeg veznjaka inkasirati 23 miliona eura, što je svakako jako dobra cifra u kompletnom poslu.

Marcelo Brozović je proteklih sedam godina proveo u Interu. Stigao je iz Dinama za samo pet miliona eura i bio je zaista odlična kupovina tima s Giuseppe Meazze. Odigrao je ukupno 330 utakmica i ima učinak od 31 gola i 43 asistencije u dresu italijanskog velikana.

Pored Intera i zagrebačkog Dinama ovaj 30-godišnjak je igrao još za Lokomotivu, te Hrvatski Dragovoljac, gdje je i počeo profesionalnu karijeru.

Za reprezentaciju Hrvatske debitovao je 2014. godine. Član je zlatne generacije Vatrenih koja je bila viceprvak svijeta, a zatim i osvajač trećeg mjesta na Mundijalu.

U dresu nacionalnog tima Epic Brozo je odigrao ukupno 87 utakmica i postigao je sedam pogodaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.