Osipa se viceprvak Evrope: Lautaro Martinez napušta Inter u spektakularnom transferu?

Želja je Real Madrida

Osipa se viceprvak Evrope: Lautaro Martinez napušta Inter u spektakularnom transferu?

Eldar Ganibegović

Inter je na iznenađenje mnogih ušao u finale Lige prvaka minule sezone, no tim koji je to ostvario polako se osipa. Mogao bi ga napustiti i ponajbolji igrač, Lautaro Martinez.

Do Scudetta nije došao, ali je Inter odbranio trofeje u Kupu i Superkupu Italije prošle sezone. Bio je na korak i od četvrtog naslova prvaka Evrope, ali je u finalu Lige prvaka poražen od Manchester Cityja.

Tim je polako počeo da se osipa. Jedan od ključnih igrača, Edin Džeko, napustio je klub i otišao u Fenerbahče, a spominje se da bi mogao nakon samo jedne sezone otići i golman Andre Onana. 

Inostrani mediji danas donose vijest da bi klub mogao napustiti i ponajbolji fudbaler, argentinski napadač Lautaro Martinez.

Naime, Real Madrid čini sve da u svoje redove dovede Kyliana Mbappea iz PSG-a, no ukoliko ne uspije u tom naumu, rezervna opcija je upravo napadač Intera.

Oglasi

Florentino Perez žudi za dobrom opcijom u napadu nakon što je Karim Benzema otišao put Saudijske Arabije i potpisao za tamošnji Al-Ittihad.

Navodno kontakt između čelnika Real Madrida i Intera već postoji, a uskoro bi trebalo doći i do sastanka, koji bi obilježili početak pregovora između dvije strane.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ugovor s Interom Lautaro Martinez ima do ljeta 2026. godine i cijena bi sigurno bila masna, no jasno je da Real Madridu novac nije toliki problem kada nekoga zaista žele.

Argentinac je u Inter stigao 2018. godine iz Racing Cluba za 25 miliona eura, te je s ovim timom osvojio Scudetto, te po dva puta Kup i Superkup Italije. 

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CN69
Kakvi ste vi znalci..hahaa Gdje li vi nalazite ove info, sa klixa?? Amateri raspali..
0 0
FudbalskiZnalac
Ljudi su stvarno napisali da je Džeko bio ključan igrač ????
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije