Donio odluku

James Harden napušta Philadelphiju, dva kluba trenutno vode borbu za njegov potpis

Edmir Škorić

Američki košarkaš James Harden neće više igrati u Philadelphiji 76ersima, nakon što je klubu saopštio odluku da odlazi.

Harden će prihvatiti "player option" za narednu sezonu vrijednu 35,6 miliona dolara, te je ujedno i podnio zahtjev za trejd, pa će igrati za taj novac u nekom drugom klubu.

Insajder NBA lige Adrian Wojnarowski tvrdi da Harden i Philadelphia rade na pronalasku nove sredine za nekadašnjeg MVP-a, koji je imao do sinoć rok da se izjasni, a on je na kraju obznanio da želi mijenjati sredinu.

Hardena žele Los Angeles Clippersi i New York Knicksi, s tim što se vjeruje da su Clippersi trenutno bliže njegovom angažmanu.

U NBA karijeri je ovaj desetostruki All Star igrač na prosjeku od gotovo 25 poena, sedam asistencija i nešto više od pet skokova po meču.

Karijeru je Harden počeo u Oklahomi, devet sezona igrao je za Houston, a prije Philadelphije nastupao je za Brooklyn.

Što se tiče ostatka NBA informacija, Kyrie Irving se povezuje sa Phoenix Sunsima, s tim da najbolji insajder Sunsa John Gambadoro smatra da je apsurdno vjerovati u to da postoji dogovor između Sunsa i košarkaša Dallasa.

Kristaps Porzingis je predstavljen u Boston Celticsima i on je zadužio broj osam. Želio je šesticu, no ona pripada Billu Russellu...

U petak počinje NBA pijaca, a pored Hardena i Irvinga, slobodne su još neke zvijezde kao što su Khris Middleton, Draymond Green i Fred VanVleet.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.