Jedan je od najboljih, zarađuje stotine miliona eura, a onda ovako dođe na utakmicu

James Harden opet u prvom planu

Jedan je od najboljih, zarađuje stotine miliona eura, a onda ovako dođe na utakmicu

E. Škorić

Iako je godinama uzor djeci širom svijeta, zarađuje stotine miliona eura i smatra se jednim od najboljih, na utakmice dolazi kao klaun. No, to je sve dio "zapadnjačkih trendova" i novih kultura.

Bek šuter Philadelphia 76-ersa James Harden ponovo je uspio skrenuti pozornost na sebe izvan terena.

Ekscentrični košarkaš pojavio se u prilično zanimljivom i teško objašnjivom izdanju u Madison Square Gardenu uoči utakmice protiv New York Knicksa iz božićnog programa NBA lige, koja je počela u 18 sati po našem vremenu.

Popularni Brada navikao nas je na razne outfite, no ovaj put je prevazišao i samog sebe. Inače, blago rečeno neobični načini odijevanja karakteristični su za najveće zvijezde NBA lige, mada ima i onih koji ipak znaju da izgledaju sasvim pristojno i da se nose elegantno i ozbiljno.

Od evropskih igrača ne očekujete ovakve ludorije kao od strane američkih, pa tako nećete doživjeti da Nikola Jokić, Luka Dončić ili Jusuf Nurkić izgledaju kao cirkusanti dok dolaze u dvorane.

Oglasi

James Harden je odlučio ostati u Philadelphiji. 33-godišnjak je dogovorio ljetos produženje ugovora na dvije godine vrijednog 68.6 miliona dolara.

On je početkom godine stigao iz Brooklyn Netsa, koji su ga zamijenili u velikoj razmjeni kako bi dobili Bena Simmonsa. Prethodno je 10-erostruki All-Star igroa više od osam sezona za Houston Rocketse, a ima olimpijsko zlato sa reprezentacijom SAD-a iz Londona 2012. te svjetsko iz Španije 2014. godine.

Harden je bio jedan od najboljih igrača u NBA-u u posljednjih nekoliko sezona, osvojivši nagradu za najboljeg igrača lige u sezoni 2018/2019.

On je samo jednom igrao finale NBA lige i to 2012. sa Oklahomom, ali priznaje da mu je prsten sve što mu trenutno nedostaje u karijeri.

Bio je dosta kritikovan posljednjih mjeseci jer je daleko od svoje prave forme, no rekao je da ga to ne zanima i da on i dalje pruža dobre partije, a da je ipak problem ljudi taj što su "navikli da me gledaju svaki meč na 30 ili 40 poena".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi