Košarkaški svijet ne prestaje ismijavati Hardena i Smarta: "NBA se vratio!"

Kakva bruka

Košarkaški svijet ne prestaje ismijavati Hardena i Smarta: "NBA se vratio!"

E. Škorić

Prva noć nove sezone u NBA ligi donosi dosta zanimljivih situacija, ali apsolutni hit večeri su James Harden i Marcus Smarta.

Boston Celticsi su ugostili Philadephiju 76erse, te su na kraju slavili sa 126:117. Jaylen Brown je ubacio 35 poena u trijumfu domaće momčadi, dok je Jason Tatum također ubacio 35 uz 12 skokova, a kod gostiju je James Harden imao 35 poena, uz osam skokova i sedam asistencija.

Bila je to izuzetno efikasna večer s obzirom da je i Joel Embiid došao do 26 poena i 15 skokova. Međutim, u moru tih koševa slavu je pokupio nepopularan duel Hardena i Smarta.

Krajem druge dionice Harden je išao prema košu, potom se brzo povukao nazad, dok je Smart završio na podu. Ostalo je još da Bradonja svoj sjajni dribling završi trojkom što je u ovakvim situacijama za njega poput slobodnog bacanja, ali se obrukao velikim promašajem i ispalivši tzv. ciglu.

Harden je malo sačekao, slegnuo ramenima, a onda iz skoka namjeravao pogoditi trojku, ali je na kraju postao internet senzacija.

"NBA se napokon vratila", jedan je od komentara na Twitteru, gdje se satima nakon meča na razne načine komentariše ovaj Hardenov promašaj i Smartov "odlazak u prazno".

Zapravo, ako bolje pogledate, Smart je samo pokušao da odglumi prekršaj i bez ikakvog kontakta se bacio na parket...

U drugom meču prve NBA večeri Golden State Warriori su sa 123:109 pobijedili Los Angeles Lakerse. 

Stephen Curry je brojao do 33, na drugoj strani LeBron James 31 uz 14 skokova, Anthony Davis je imao 27 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi