Došao je pružiti podršku

Ermin Zec jednostavno ne može bez Želje

Midhat Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Zec jedno je od poznatih lica koje prisustvuje prijateljskom duelu Željezničara i Tuzla Cityja. Zec je veliki navijač Plavih s Grbavice i to je i danas pokazao jer je na štakama stigao na Grbavicu.

Ermin Zec nosio je dres FK Željezničar u finišu karijere. Tri godine je ovaj 35-godišnjak proveo na Grbavici, ali brojne povrede su ga spriječile da pokaže sav svoj raskošan talenat.

Poznato je kako je Zec veliki navijač Želje. To je dokazao i danas kada je usprkost težoj povredi koju je doživio došao na Grbavicu kako bi gledao svoj bivši klub.

Zec je nastradao na jednom turniru u Bugojnu. Otišla mu je tetiva pa je prinuđen određeni period provesti na štakama.

To ga nije spriječilo da dođe na utakmicu. Dokaz je to koliko Ermin voli Željezničar u čijem je dresu odigrao 57 utakmica uz učinak od 12 pogodaka i 10 asistencija.

Često je iskusni fudbaler znao doći i među one vatrene navijače sarajevskog velikana i nikada nije krio za koga navija.

Iza sebe ovaj 35-godišnji napadač ima izuzetno bogatu karijeru. Počeo ju je u Iskri iz Bugojna, a zatim je uslijedio evropski put u Turskoj, Azrebejdžanu i Turskoj.

Igrao je Zec za Šibenik, Genčlerbirligi, Gabalu, Karabukspor, Balikesirspor, Gaziantep i HNK Rijeku, te je bio omiljen saigrač u svlačionici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 10 puta i postigao je jedan pogodak.

Treba napomenuti da utakmici na Grbavici prisustvuju bivši igrači Plavih Zajko Zeba, Srđan Stanić, Nermin Jamak i legendarni Mehmed Baždarević.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.