Story na Instagramu oduševio bh. javnost: Kenan Hasagić obavio hadž, punog srca stiže na pripreme

Trener golmana FK Željezničar

Story na Instagramu oduševio bh. javnost: Kenan Hasagić obavio hadž, punog srca stiže na pripreme

Endin Čaušević

Nekadašnji golman reprezentacije Bosne i Hercegovine, Kenan Hasagić, oduševio je javnost u našoj zemlji objavom na Instagramu jer je pokazao da je obavio hadž.

Hasagić je sigurno jedan od najboljih golmana koje je Bosna i Hercegovina imala, a nakon završetka igračke karijere posvetio se trenerskom poslu.

Bivši golman ponikao je u kakanjskom Rudaru, a potom je igrao u Austriji i Turskoj. U Željezničar je stigao 2001. godine iz Altayja i nastupao je tri godine u sarajevskom klubu.

Hasagić je naokn toga branio ponovo u Turskoj za Gaziantepspor i Istanbul gdje je završio karijeru 2013. godine.

Nakon toga posvetio se trenerskom poslu. Hasagić je obavljao dužnost trenera golmana u Mladosti iz Kaknja, a nakon toga i reprezentaciji naše zemlje.

Oglasi

Bio je i u Tuzla Cityju, a na ljeto 2021. godine vratio se u Željezničar gdje i danas obnaša funkciju trenera golmana.

Iako su pripreme za novu sezonu već krenule Hasagić je dobio dozvolu i iskoristio je priliku da otputuje u Saudijsku Arabiju. Iako ne priča skoro nikada o privatnom životu jasno je da mu je vjera na prvom mjestu.

To dokazuje i Hasagićeva objava na Instagramu kojom je oduševio bh. javnost jer je pokazao da je uspješno obavio hadž.

Opis nije dostupan.

Hasagić je na Instagramu objavio story iz Mekke i uspio je da obavi dužnost koja je propisana svakom muslimanu. On nije bio jedini sportista na hadžu jer je u Mekki prethodnih dana boravio i Achraf Hakimi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sada Hasagića očekuje povratak u BiH gdje će se priključiti pripremama Željezničara za novu sezonu, ali napunjenih baterija i sigurno još punijeg srca.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

mitoza
Da bude mebrur.
1 0
Mowzilla
Aferim, masallah ⚜️
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti