Sivaj je u prethodnoj sezoni bio nezaustavljiv u prodorima po desnoj strani, te je na kraju ipak odlučio ostati na Bilinom polju, iako je imao još nekoliko ponuda

Eldar Sivac potpisao novi ugovor

Najbolji igrač NK Čelik u prethodnoj sezoni ostaje na Bilinom polju · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Iz nogometnog kluba Čelik danas su odlučili da svojim navijačima saopće lijepe vijesti. Iako je prozivka planirana danas u 18 sati na Bilinom polju, ljudi iz kluba iz sata u sat bombarduju sa službene stranice informacijama o novim igračima, te potpisivanju novih ugovora.

Kako smo pisali prije nekoliko dana, za najboljeg igrača Čelika u prošloj sezoni Eldara Sivca, ekipa Igmana iz Konjica pokazala je interes, ali nakon dosta razgovora između igrača i rukovodstva kluba, obje strane su se složile da je ispravniji potez ostati na Bilinom polju i u narednom periodu.

Sivac je danas potpisao novi ugovor sa Čelikom, te će zauzeti svoje mjesto u ekipi i u narednoj sezoni. Treba istaći da je ovaj nogometaš, koji uspješno može pokrivati pozicije desnog bočnog i krilnog nogometaša u prošloj sezoni upisao 29 nastupa uz nevjerovatnih 15 asistencija na svome kontu.

Nakon potpisivanja ugovora golmana Brkića, te povratka Horića u matični klub, produženje ugovora sa Sivcem je još jedna lijepa vijest za navijače Čelika, koji prema trenutnom rosteru sigurno mogu očekivati da crno-crveni i naredne sezone budu u borbi za vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ono što je sigurno da prelazni rok na Bilinom polju nije završen, te se očekuje dolazak još jednog ofanzivnog igrača čime će se kompletirati roster.

U pripremnom periodu Čelik će odigrati najmanje pet prijateljskih utakmica, tri protivnika su već poznata. Zeničani će odmjeriti snage sa ekipom Mladost Kikači, te s ekipama BSK, a generalka bi trebala biti protiv Laktaša. Imena još dva protivnika bit će poznata vjerovatno na današnjoj prozivci.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.