Samo pravo čudo može zadržati golmana u Zagrebu

Pojavio se klub koji će Dinamu za Livakovića platiti deset miliona eura i završiti posao

Samir Mlaćo

Sjajni golman Dinama Dominik Livaković na pragu je sjajnog transfera. Livaković se povezuje sa velikim brojem klubova i samo ga čudo može ostaviti u Zagrebu, a čini se da je sve manje - više poznato.

Livaković će prema pisanju TuttoMercata potpisati za španski Villarreal.

Villareal je odavno već iskazao želju za dovođenjem Livakovića, u sve se upetljala Fiorentina ali i Fenerbahče, no djeluje da će Španci završiti posao.

Italijani navode da je Fiorentina ponudila šest miliona eura, a Dinamo sve odbio. Navodno je Fenerbačke spreman ponuditi sedam do osam miliona eura.

"Villarreal je spreman ponuditi deset miliona eura. To je obeštećenje na koje će Dinamo pristati i posao će biti završen. Fiorentina ne želi platiti više od šest miliona. Dinamo bi ipak mogao sniziti cijenu jer je Livaković ušao u posljednju godinu ugovora", navodi se.

Livaković ima 28 godina i u Dinamu je već osam godina. Prethodno dvije godine špekuliše se o odlasku, no nije se to desilo.

Sada i Livaković želi da ide, svjestan da mu je to posljednji voz.

Villarreal je nedavno napravio sjajan izlazni transfer i novac im nije problem. Naime, Chelsea im je za senegalskog napadača Nicolasa Jacksona platio čak 37 miliona eura.

Sigurno bi u velikoj mjeri jedan ovakav transfer prošao i ispod radara da ga je napravio neki drugi klub koji ima rezultate na svojoj strani, no transfer politika Chelseaja sada je posebno pod lupom i navijači su itekako skeptični.

Istina, Jackson je minule sezone skrenuo pažnju na sebe s 12 pogodaka i četiri asistencije na 26 nastupa u Primeri.

Dodao je i jedan pogodak u osam mečeva u Konferencijskoj ligi, te asistenciju na dva nastupa u Kupu Kralja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je Livakovićeva karijera u pitanju, on je rođen u Zadru gdje je i nastupao za omladinske selekcije, a kasnije je bio i član NK Zagreb. Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 45 nastupa.

Sa Dinamom je šest puta bio prvak Hrvatske i jasno je da mu je potreban novi izazov.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.