Dok Dinamo čeka popust MLS tim odvodi velikog hrvatskog talenta

Matija Frigan ide u MLS?

Dok Dinamo čeka popust MLS tim odvodi velikog hrvatskog talenta

Midhat Šljivak

Talentovani napadač Rijeke Matija Frigan (20) karijeru bi mogao nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama. New York City navodno je u završnim pregovorima za 20-godišnjeg napadača koji se u prethodnom periodu povezivao sa zagrebačkim Dinamom.

Matija Frigan eksplodirao je u dresu HNK Rijeka. Iza sebe ovaj 20-godišnjak ima odličnu sezonu i to je privuklo pažnju brojnih klubova.

Prvak Hrvatske Dinamo se naravno javio među prvima. Ipak, Modri nisu spremni platiti šest miliona eura za ovog fudbalera i pokušavaju sniziti cijenu za talentovanog napadača.

New York City s druge strane je bez problema spreman uložiti traženu cifru. Pregovori su u završnoj fazi i veliki talenat hrvatskog fudbala karijeru bi mogao nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prošle sezone Frigan je u 27 odigranih utakmica postigao 13 pogodaka za Rijeku, a ukupno je u 32 nastupa zabio 15 puta.

Oglasi

Treba napomenuti da se Frigan povezivao i s potencijalnim transferom u škotskog velikana Rangerse, no konkretnih pregovora nije bilo.

Pored Rijeke Frigan je ranije nastupao za Hrvatski Dragovoljac i Orijent i standardni je omladinski reprezentativac svoje zemlje.

O kakvom se potencijalu radi dovoljno govori činjenica da je ovaj 20-godišnjak među 100 nominovanih igrača za nagradu 'Golden Boy', koja se dodjeljuje najboljem mladom igraču Evrope.

New York City FC dio je grupacije koju drže vlasnici Manchester Cityja i nije nikakvo čudo što im traženih šest miliona eura za 20-godišnjaka ne predstavlja nikakav problem.

Potražite više informacija na temu HNL:

Pitanje je samo želi li ovaj mladi momak s 20 godina otići u MLS. Ipak je to liga u koju idu igrači koji su na zalasku karijere i koji su daleko od najboljih dana.

Friganu se predviđa svijetla budućnost i bit će interesantno vidjeti kakvu će odluku o karijeri donijeti ovaj fudbaler.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

pero98
Jako dobar igrač i bila bi šteta da ode u američku ligu. Sretno Rijeci u novom prvenstvu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi