Dileme nema: Tri kluba poslala ponude za Livakovića, jedno ime je favorit svima

Livaković će dati konačnu odluku

Dileme nema: Tri kluba poslala ponude za Livakovića, jedno ime je favorit svima

Endin Čaušević

Hrvatski golman Dominik Livaković ovog ljeta će skoro sigurno napustiti zagrebački Dinamo, a tri kluba su poslala za njega zvanične ponude i sada će moći da bira u kojem od njih će nastaviti svoju karijeru.

Livaković je već godinama prvi golman Dinama, a veliku pažnju evropskih klubova skrenuo je krajem prošle godine odličnim izdanjem na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje je s Hrvatskom osvojio bronzanu medalju.

Još u januaru su pojedini klubovi pokušali da ga dovedu, ali je Livaković odlučio da čeka kraj sezone i da onda ima vremena da donese odluku oko nastavka karijere.

Već je i čelnicima Dinama jasno da će Livakovića teško zadržati i sada pokušavaju da za njega dobiju što više novca od klubova koji žele dovesti hrvatskog reprezentativca u svoje redove.

Fabrizio Romano objavio je da je sada jasno da su tri kluba u igri za Livakovićev potpis i da ovaj 28-godišnji golman može da bira u kojem od njih će nastaviti karijeru.

Oglasi

Naime, tri kluba su poslali zvanične ponude Dinamu za Livakovića, a u pitanju su Fiorentina, Fenerbahče i Villarreal. Nije poznato koliko koji klub nudi novca, no jasno je da Dinamo želi da za transfer dobije oko deset miliona eura.

Međutim, nakon što su zvanične ponude stigle sada se očekuje da Livaković bude taj koji će donijeti odluku u kojem od ovih klubova će nastaviti karijeru.

Mnogi smatraju da tu najmanje šanse ima Fenerbahče jer navodno Livaković nije zainteresovan za odlazak u Tursku, te prednost daje Villarrealu i Fiorentini.

No, Fiorentini je problem što nudi samo šest miliona eura i očito je da je za Dinamo to premalo, te čini se da najveću šansu za dovođenje Livakovića trenutno ima Villarreal.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Očekuje se da u narednim danima Dinamo obavi razgovore sa predstavnicima ovih klubova, ali i s Livakovićem nakon čega bi trebala biti donesena odluka oko toga za koga će hrvatski reprezentativac potpisati.

Livaković se ranije povezivao i s mogućim prelascima u Bayern i Manchester United, ali ponuda od ovih evropskih velikana na adresu Dinama nije bilo.

Top Komentari

user1676286668
Hahahahah top klubovi iz lige petice ga prate ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti