Zeničani žele igrati važnu ulogu u 1.ligi FBiH naredne sezone

Hrelja i Šarić za potvrdu visokih ambicija u narednoj sezoni

Zeničani ne misle stati: Čelik angažovao još dva pojačanja · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nakon što je klub s Bilinog polja danas potpisao dvojicu novih(starih) igrača, odnosno povratnike u crno-crveni dres Ajdina Brkića i Kenana Horića, Zeničani su se pohvalili i produženjem ugovora sa najboljim igračem iz prošle sezone, sjajnim desnim bočnim Eldarom Sivcem što je dodatno oraspoložilo armiju navijača Čelika.

Ipak rukovodstvo i stručni štab na tome se nije zaustavilo, te su pred sami početak prozivke angažovali još dva provjerena igrača.

Kenan Šarić i Adnan Hrelja ojačat će ofanzivni dio kluba s Bilinog polja. Ove igrače ne treba posebno predstavljati budući da imaju mnogo iskustva igranja kako u Premijer ligi, tako i u 1.ligi FBiH.

Šarić je 25-godišnjak koji igra na krilnim pozicijama, a u svojoj karijeri je nastupao za Radnik iz Hadžića, Famos, Bosnu, Zvijezdu, Radnik iz Bijeljine, Mladost Doboj Kakanj, TOŠK i ekipu Travnika, gdje je igrao prošlu sezonu.

Hrelja je dobro poznato ime posebno kada je u pitanju 1.liga FBiH koju je osvajao čak u četiri navrata sa četiri različita kluba. Ovaj 29-godišnjak uspio je sa ekipama Mladosti, Sloge Simin Han, Igmana i GOŠK-a izboriti ulazak u Premijer ligu BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ovaj nogometaš nastupa na pozicijama lijevog bočnog i lijevog krila, a u svojoj karijeri je nastupao za Sarajevo, mađarski Pecsi, Rudar, Mladost, Bosnu, Simin Han, Tuzla City, Igman i GOŠK, sa kojim je prošle sezone izborio ulazak u Premijer ligu.

Angažovanje ove dvojice igrača jasno dokazuje da Zeničani u narednoj sezoni žele biti u vrhu tabele.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.