Najbolji igrač NK Čelik u prethodnoj sezoni ostaje na Bilinom polju
Sivaj je u prethodnoj sezoni bio nezaustavljiv u prodorima po desnoj strani, te je na kraju ipak odlučio ostati na Bilinom polju, iako je imao još nekoliko ponuda

Eldar Sivac potpisao novi ugovor

Najbolji igrač NK Čelik u prethodnoj sezoni ostaje na Bilinom polju · Zvanično

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Iz nogometnog kluba Čelik danas su odlučili da svojim navijačima saopće lijepe vijesti. Iako je prozivka planirana danas u 18 sati na Bilinom polju, ljudi iz kluba iz sata u sat bombarduju sa službene stranice informacijama o novim igračima, te potpisivanju novih ugovora.

Kako smo pisali prije nekoliko dana, za najboljeg igrača Čelika u prošloj sezoni Eldara Sivca, ekipa Igmana iz Konjica pokazala je interes, ali nakon dosta razgovora između igrača i rukovodstva kluba, obje strane su se složile da je ispravniji potez ostati na Bilinom polju i u narednom periodu.

Sivac je danas potpisao novi ugovor sa Čelikom, te će zauzeti svoje mjesto u ekipi i u narednoj sezoni. Treba istaći da je ovaj nogometaš, koji uspješno može pokrivati pozicije desnog bočnog i krilnog nogometaša u prošloj sezoni upisao 29 nastupa uz nevjerovatnih 15 asistencija na svome kontu.

Nakon potpisivanja ugovora golmana Brkića, te povratka Horića u matični klub, produženje ugovora sa Sivcem je još jedna lijepa vijest za navijače Čelika, koji prema trenutnom rosteru sigurno mogu očekivati da crno-crveni i naredne sezone budu u borbi za vrh tabele.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Ono što je sigurno da prelazni rok na Bilinom polju nije završen, te se očekuje dolazak još jednog ofanzivnog igrača čime će se kompletirati roster.

U pripremnom periodu Čelik će odigrati najmanje pet prijateljskih utakmica, tri protivnika su već poznata. Zeničani će odmjeriti snage sa ekipom Mladost Kikači, te s ekipama BSK, a generalka bi trebala biti protiv Laktaša. Imena još dva protivnika bit će poznata vjerovatno na današnjoj prozivci.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Ima li Horica gdje jel se dosao i on uhl****t u Celik,odjednom svi hoce u Celik a kad smo tonuli razbjezali se ko macke.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi