Sjajan potez Zeničana

Velika nada FK Sarajevo od naredne sezone u NK Čelik

Samir Mlaćo

NK Čelik Zenica sa visokim ambicijama ulazi u novu sezonu Prve lige FBiH.

Zeničani korak po korak idu ka eliti, uz podršku armije navijača, a danas su predstavili novo pojačanje.

NK Čelik Zenica sa visokim ambicijama ulazi u novu sezonu Prve lige FBiH.

Zeničani korak po korak idu ka eliti, uz podršku armije navijača, a danas su predstavili novo pojačanje.

Radi se o mladom Talhi Tabakoviću koji stiže iz Akademije FK Sarjaevo, gdje je bio kapiten U-19 selekcije i jedna od glavnih karika.

Ipak, seniorski put će nastaviti u zeničkom klubu, što je danas i ozvaničeno.

"Osamnaestogodišnji Talha Tabaković danas je dogovorio saradnju s našim klubom i zvanično postao novi igrač Čelika za narednu sezonu!

Talha Tabaković rođen je 4. marta 2005. godine u Sarajevu. Svoju nogometnu karijeru započeo je u Omladinskom pogonu FK Sarajevo, a prethodne sezone, kao član U-19 selekcije, bio je i kapiten ekipe. Za mladu reprezentaciju BiH upisao je preko 20 nastupa.

Ovaj veznjak je dva puta osvajao Omladinski Kup Bosne i Hercegovine, te po jednom titulu prvaka Bosne i Hercegovine za U-17 i U-19 selekcije", stoji u objavi NK Čelik.

Na današnjem treningu pojavio se jedan veoma zanimljiv nogometaš. Radi se o mladom Hamzi Bronji, koji je stigao iz FK Novi Pazar.

Ovaj 18-godišnjak dobijao je šansu i u prvom timu FK Novi Pazar, člana Super lige Srbije, a nastupio je u posljednje dvije utakmice protiv TSC-a i FK Crvena Zvezda na Marakani.

Bio je i u Spartaku Suboticu, a sada bi svoj put mogao nastaviti u bh. nogometu.

Nešto ranije su iz Čelika potvrdili i ostanak mladog Alija Međuseljca.

Talentovani veznjak je produžio ugovor sa Čelikom na dvije godine, uz mogućnost produženja saradnje nakon isteka istog.

Međuseljac je svoje iznimne vještine, posvećenost i predanost nogometu pokazao već u juniorskoj selekciji kluba s Bilinog polja. U 52 utakmice koje je odigrao za U19 selekciju postigao je čak 60 golova.

Svoj debitantski nastup za crno-crveni dres upisao je na prijateljskoj utakmici protiv OFK Beograd-a, te već tada je pokazao da će klub moći ozbiljno računati na njega. Tako je i bilo, u 52 zvanične utakmice za seniorski dres Čelika upisao je 32 pogotka i 23 asistencije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prethodne sezone, u izbor nekoliko neovisnih portala, izabran je za igrača sezone Druge lige FBiH – Centar, te uvršten u tim kola. Također, u prethodnoj sezoni Međuseljac je bio najkorisniji igrač lige sa ukupno 18 golova i 14 asistencija.

Prvu pripremnu utakmicu Zeničani će odigrati 15. jula protiv ekipe Mladosti Kikači, a ovaj meč igrat će se na Kamberovića polju u Zenici.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.