Juniori Sarajeva ponovo osvojili Kup Bosne i Hercegovine!

Tabaković pogodio za slavlje

Juniori Sarajeva ponovo osvojili Kup Bosne i Hercegovine!

Edmir Škorić, foto: Dino Kurbegović

Na terenu Trening centra NFSBiH u Zenici odigrano je finale Kupa BiH za juniore, a trofej su osvojili juniori Sarajeva.

U prvih pola sata ovog meča skoro nijedna šansa, a do kraja prvog poluvremena tek je Bišerović imao jedan značajan pokušaj, no sa pet metara je slabo šutirao glavom nakon ubačaja iz kornera.

Sarajevo je bolje otvorilo drugo poluvrijeme, no nije uspjelo ozbiljnije da zaprijeti golu Tuzlaka. Iako je Sarajevo u prvih 20-ak minuta bilo bolje, Sloboda je redala neke sjajne šanse.

Nakon kontre Slobode veliku šansu imao je Pekarić u 70. minuti, ali je golman Šutković sjajno odbranio.

Nedugo nakon toga još jedna dobra situacija za goste. Ajdin Beganović je šutirao sa 25 metara, sjajna parada Šutkovića kojom je spasio svoj tim.

Zatim je Sarajevo imalo šansu, Tabaković puca malo pored lijeve stative. Velika šansa za tim Slobode u 78. minuti, Pekarić je izašao sam na gol Sarajeva, ali je Šutković opet bio junak.

Oglasi

I onda u 87. minuti rezeriva Talha Tabaković pogađa za vodstvo Sarajeva kojem pripada Kup BiH za sezonu 2022/23.

Sloboda je bila bolja u drugom poluvremenu, ali nepažnju odbrane tima iz Tuzle je iskoristio Tabaković za na kraju veliko slavlje Sarajlija, koji su  tako odbranili trofej jer su i prošle sezone bili najbolji u ovom takmičenju.

Dodajmo također da je dosta poznatih ličnosti s tribina posmatralo ovaj duel, između ostalih i trener seniora Sarajeva Mirza Varešanović.

Sarajevo - Sloboda 1:0 (Tabaković 87)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo: Šutković, Kolenda, Ramić, Šabanović, Nurković, Lamadžema, Ljukovac, Čelik, Hamzić,Buljubašić.

Sloboda: Brkić, Dakić, Bratovčić, Pekarić, Mešić, Hasanović, Biserović, Šerbečić, Aličić, Jašarević, Kovačević.

Top Komentari

Drakula
Dupla kruna
9 0
pjanke.sa
Bravoooooooo
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi