Dinamo Minsk gost Željezničaru

Bjelorus koji će prvi put igrati Evropu strahuje od pakla Grbavice: "Znamo šta se sprema..."

Admin Čaušević

Prva evropska utakmica na stadionu Grbavica poslije pet godina čekanja je sve bliže i navijači Željezničara pripremaju istinski spektakl. Izgleda da su toga svjesni i njihovi protivnici, igrači Dinama iz Minska. 

Teško je reći ko ulazi kao favorit u prvi duel prvog pretkola Konferencijske lige između Željezničara i Dinama, ali jedno je sigurno sarajevski Plavi će imati ogroman vjetar u leđa u vidu svog 12. igrača - popularnih Manijaka.

Stadion Grbavica je bez konkurencije u Premijer ligi, prosječna posjeta u prošloj sezoni je iznosila oko 7.000 gledatelja, a nema sumnje da će Dolina ćupova biti rasporadna za meč sa Bjelorusima.

Igrači Dinama koji su u punoj takmičarskoj formi već pričaju o duelu sa Željezničarom, a među njima je i jedan od ključnih igrača ekipe, 23-godišnji Aleksandr Svirepa.

Ovaj veznjak se Dinamu priključio zimus i protiv Željezničara će upisati svoj debitanski nastup u Evropi. Već sada je svjestan paklene atmosfere kakva se očekuje.

"Svaki tim je ozbiljan. Kako se radi o evropskom meču mislim da će biti veoma teško, pogotovo jer su rasporadali ulaznice i imat će ludu podršku", kazao je ovaj Svirepa.

Da prate situaciju i dešavanja u taboru najtrofejnijeg bh. kluba potvrdio je i trener Bjelorusa, Vadim Skirpchenko.

"Već smo prikupili informacije o Željezničaru. Prvenstvo im je završeno pa je teško reći bilo šta. Napravili su promjena i znamo da im je glavni vezni igrač (Armin Hodžić op.a.) otišao u Tursku."

"Za nas je važno da shvatimo njihov stil igre, pratili smo i gledali njihove mečeve na YouTubeu i vidjet ćemo šta će biti", dodao je 47-godišnji trener.

Prva utakmica između Željezničara i Dinama igrat će se 13. jula na stadionu Grabavica od 20:30, a pravdu će dijeliti grčke sudije na čelu sa Evangelosom Manouchosom.

Podsjećanja radi, revanš susret igrat će se u Bakuu, 20. jula iz razloga što UEFA zabranjajuje bjeloruskim klubovima igranje međunarodnih mečeva u Bjelorusiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.