Austrijanci sa Grbavice vode veliku Željinu nadu: "On je dijamant, biće naš"

Svjesni su da mogu napraviti sjajan posao

Austrijanci sa Grbavice vode veliku Željinu nadu: "On je dijamant, biće naš"

Samir Mlaćo, foto: T. Hebib

FK Željezničar je danas sasvim očekivano savladao austrijski Kapfenberg (2:0) koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Abddulah Ibraković.

Na Grbavici mogu biti zadovoljni rezultatom, ali istovremeno i tužni jer Austrijanci sa sobom vode sjajnog mladog golmana Tarika Karića.

FK Željezničar je danas sasvim očekivano savladao austrijski Kapfenberg koji sa klupe predvodi bh. stručnjak Abddulah Ibraković.

Na Grbavici mogu biti zadovoljni rezultatom, ali istovremeno i tužni jer Austrijanci sa sobom vode sjajnog mladog golmana Tarika Karića.

Karić je izdanak Željine škole, boravio je i u Manchester Unitedu, te ostavio sjajan utisak, te se zatim vratio na Grbavicu.

Ipak, Kapfenberg je brzo reagovao i već danas Karić je dobio šansu, te imao jednu sjajnu intervenciju, a zatim i primio pogodak za 2:0.

Kada potpiše profesionalni ugovor sa austrijskim timom, Željezničar će dobiti obeštećenje u vidu naknade za treniranje, čega se dotakao i sa Ibraković.

Oglasi

"Karić je dijamant, ima talenat i mislim da kod nas će 'se naći'. Nadam se da ćemo ga razviti, a Željezničar nema vremena da eskpermentira sa mladim golmanom. On će biti naš igrač, a mi ćemo platiti kompenzaciju Željezničaru. To ćemo uraditi na gospodski način", rekao je Ibraković nakon meča na Grbavici.

I zaista Ibraković ima izrazito mladu ekipu, najstariji igrač je rođen 1993. godine, a veći broj je 2000. godište i mlađi.

Karić je rođen 2005. godine u Sarajevu.

O njemu je pisao i ugledni The Sun. Desilo se to krajem prošle godine kada su Englezi naveli da Karić stiže u Manchester United i da mu je Željezničar izašao u susret.

Opis nije dostupan.

Karić se zatim vratio na Grbavicu, ali nije se dugo zadržao. Kada je dobio šansu u današnjem meču, uslijedili su i aplauzi sa istočne tribine.

Bio je to i njegov oproštaj od Doline ćupova.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

semano1
@komentator1 jarane jesi opsjednut Željom,zar ti je sve u životu na bilo šta o Želju da objave da pljuješ ,vrijeđaš?
Moraš li svakom loncu biti poklopac,nemam ništa protiv tebe al nije ni pošteno,navijaj i podržavaj svoj tim ,a nemoj vrijeđati i pljuvati drugi lp
3 0
komentator1
Sa šugavice svako moze voditi koga i sta pozeli. Plava kurrava nudi sve za marku. Jedino je problem sto ih niko nece.
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi