Bašić: Imali smo malo vremena da se spremimo za Evropu, ali ekipa ima glavu i rep

Komentar nakon generalke

Bašić: Imali smo malo vremena da se spremimo za Evropu, ali ekipa ima glavu i rep

Haris Zilić

Fudbaleri Željezničara položili su generalnu probu pred novu sezonu. U prijateljskoj utakmici savladali su austrijskog drugoligaša Kapfenberg rezultatom 2:0.

Golove za Plave postigli su Amoah i Turunjanin, a nakon meča stručni štab Plavi je bio zadovoljan prikazanim.

Komentar utakmice dao je trener FK Željezničar, Nermin Bašić.

"Prvo poluvrijeme je bilo teško, sparno vrijeme, ali zasluženo smo pobijedili. Mijenjali smo ritam igre i tempo kako nama odgovara. Posjed lopte je bio odličan, probali smo dvije formacije", rekao je Bašić i nastavio:

"Kapfenebrg je igrao formacijski kao naš naredni protivnik to nam je značilo. Zadovoljan sam igrom i zalaganjem, a posebno me raduje discplina."

Oglasi

O novim igračima, potpisima?

"Igrači koji su igrali danas na njih rčaunamo. Mi tražimo još dva pojačanja. Imali smo malo vremena da se spremimo za Evropu, al i evo vidi se glava i rep ekipe."

Kapfenberg i Dynamo Minsk su slične ekipe ističe Bašić.

"Ovaj Kapfenberg što ste danas vidjeli takav je otprilike i naš naredni protivnik. Ne možemo doći do puno snimaka našeg narednog protivnika. Skupili smo neke informacije i nadamo se da ćemo to fino analizirati."

Navijači veliki plus pred Evropu.

"Ja se uzdam u ove tribine, navijači su fenomenalni. Mi moramo biti na nivou 90 minuta i uz pomoć navijača mislim da možemo napraviti dobar rezultat."

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velezmostar32
Ovaj samo zna reci ekipa ima glavu i rep
0 4
komentator1
Hahahahahaahahahahhahahahahahahahahaha ovaj je idealan za plavu kurravu
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi