Zanimljiva teorija

A Francuz prst u uho: Benzema postao persona non grata u PSG-u!

Admin Čaušević

Koliko god to zvučalo nevjerovatno u PSG-u za odluku Kyliana Mbappea da pošalje famozno pismo u kojem je saopštio da neće produžiti ugovor krive Karima Benzemu.

Mbappe je sada već famozno pismo PSG-u poslao 12. juna kako bi jasno dao do znanja da neće produžiti ugovor do 2025. godine.

Na dan kada je Luis Enrique imenovan kao novi trener PSG-a, Nasser Al Khelaifi je bio više nego jasan po pitanjua statusa Mbappea.

"Nemoguće je da ga pustimo besplatno. Ako želi ostati, morat će produžiti ugovor," rekao je Al Khelaifi otvoreno.

U PSG-u smatraju da je jedan od razloga zašto je Mbappe poslao pismo s preokretom kormila u svojoj strategiji mogao biti odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju.

Početni plan bio je da Karim ode u junu 2024. nakon što je pristao na produženje ugovora sa Realom, no njegov (ne)očekivani odlazak promijenio je scenarij.

Tri sedmice prije Karimova oproštaja, razgovori između PSG-a i predstavnika Mbappea oko produženja ugovora su bili na dobrom putu. Održano je niz sastanaka i napravio se veliki pomak naprijed.

Benzemina odluka da napusti Real donijelo je veliki zaokret, PSG i dalje nudi novi ugovor, a na Parku prinčeva su svjesni da Mbappe svojom odlukom sada praktično paralizira cijeli projetak.

Cilja Parižana, ali i francuske vlasti je bio da Mbappe Olimpijske igre u Parizu dočeka kao igrač PSG-a, međutim sada je sve pod znakom pitanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Real Madrid ne želi platiti 240 miliona eura na ime bonusa prilikom besplatnog potpisa, a Liverpool je taj koji pokušava privoliti Francuza sa navodnom ponudom od 200 miliona.

Podsjećanja radi, Benzema je nakon 14 godina napustio Real i otišao u Al Ittihad gdje će po sezoni zarađivati 100 miliona eura.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.