Velika očekivanja od njega imaju

Mladi Turčin izradio i Barcelonu i potpisao za Real, 'oslobođen' mu i broj

Samir Mlaćo

Sve je završeno. Mladi turski nogometaš Arda Guler novi je član Real Madrida.

Saradnja je ozvaničena, Guler zvanično predstavljen, a plaćen je Fenerbahčeu čak 20 miliona eura.

Guler ima tek 18 godina i u redovima Kraljeva ima velika očekivanja, a treba istaći da je bio i meta Barcelone, te se čak špekulisalo da je sve riješeno kada je u pitanju transfer u katalonskog giganta.

Oslobođen je mu je i broj broj 24 koji je ranije nosio Jesus Vallejo, koji će sada uzeti broj 23.

Guler je jučer ispraćen iz Turske na fantastičan način i odmah se zahvalio čelnicima Fenera i njihovim navijačima.

"Vrijeme je da se oprostim od Fenerbahčea gdje sam doživio najljepši period života. Nikad neću zaboraviti trenutak kada sam prvi put obukao dres kojeg sam uvijek sanjao, dres s brojem 10, navijače Fenerbahčea i nevjerovatnu podršku gdje god sam kročio."

"Teško je reći zbogom, ali morao sam donijeti ovu odluku kako bih one koji vjeruju u mene učinio ponosnim, da dam nadu svima koji lako odustaju i da dokažem da turska omladina može dostići sve što poželi", rekao je mladi Turčin.

Danas je govorio uz mnogo emocija.

Hvala porodicima, prijateljima, svim ljudima koji su doprinijeli ovom trenutku. Hvala i predsjedniku na lijepim riječima.

Želim postati legenda kluba kao Di Stefano", rekao je Guler.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Jasan je bio i Florentino Perez.

"Stigao je mladi igrač koji sanja o uspjehu sa Realom. Za nas je ovo poseban dan. Željeli su ga mnogi evropski klubovi, a on je sa samo 18 godina ispunio jedan od najvećih snova u svom životu. Dobro nam došao u Real Madrid".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.