A Francuz prst u uho: Benzema postao persona non grata u PSG-u!

Zanimljiva teorija

A Francuz prst u uho: Benzema postao persona non grata u PSG-u!

Admin Čaušević

Koliko god to zvučalo nevjerovatno u PSG-u za odluku Kyliana Mbappea da pošalje famozno pismo u kojem je saopštio da neće produžiti ugovor krive Karima Benzemu.

Mbappe je sada već famozno pismo PSG-u poslao 12. juna kako bi jasno dao do znanja da neće produžiti ugovor do 2025. godine.

Na dan kada je Luis Enrique imenovan kao novi trener PSG-a, Nasser Al Khelaifi je bio više nego jasan po pitanjua statusa Mbappea.

"Nemoguće je da ga pustimo besplatno. Ako želi ostati, morat će produžiti ugovor," rekao je Al Khelaifi otvoreno.

U PSG-u smatraju da je jedan od razloga zašto je Mbappe poslao pismo s preokretom kormila u svojoj strategiji mogao biti odlazak Karima Benzeme u Saudijsku Arabiju.

Početni plan bio je da Karim ode u junu 2024. nakon što je pristao na produženje ugovora sa Realom, no njegov (ne)očekivani odlazak promijenio je scenarij.

Oglasi

Tri sedmice prije Karimova oproštaja, razgovori između PSG-a i predstavnika Mbappea oko produženja ugovora su bili na dobrom putu. Održano je niz sastanaka i napravio se veliki pomak naprijed.

Benzemina odluka da napusti Real donijelo je veliki zaokret, PSG i dalje nudi novi ugovor, a na Parku prinčeva su svjesni da Mbappe svojom odlukom sada praktično paralizira cijeli projetak.

Cilja Parižana, ali i francuske vlasti je bio da Mbappe Olimpijske igre u Parizu dočeka kao igrač PSG-a, međutim sada je sve pod znakom pitanja.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Real Madrid ne želi platiti 240 miliona eura na ime bonusa prilikom besplatnog potpisa, a Liverpool je taj koji pokušava privoliti Francuza sa navodnom ponudom od 200 miliona.

Podsjećanja radi, Benzema je nakon 14 godina napustio Real i otišao u Al Ittihad gdje će po sezoni zarađivati 100 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi