Potvrđeno

Haris Ovčina novi član FK Željezničar!

Midhat Šljivak

Haris Ovčina novi je igrač FK Željezničar, potvrđeno je za SportSport.ba. 26-godišnji fudbaler je dogovorio saradnju sa sarajevskim timom i uskoro će posao biti zvanično potvrđen od strane ekipe s Grbavice.

Haris Ovčina ostaje u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ovaj 26-godišnjak dogovorio je saradnju s ekipom Željezničara i uskoro će sve biti zvanično potvrđeno.

Ovčina je krajem prošle sezone okončao saradnju s FK Velež. Pregovarao je u proteklom periodu s brojnim klubovima i na kraju se dogovorio s Plavim s Grbavice.

Ovaj fudbaler će sigurno biti pojačanje za tim Nermina Bašića. Dobro poznaje Premijer ligu i silno je motivisan nakon polusezone u kojoj nije mogao da pokaže svoje kvalitete.

Već ranije je bio član Željezničar, tačnije kao omladinac, te će ovo biti njegov povratak na Grbavicu.

Ovčina je u FK Velež stigao u julu 2016. godine i brzo osvojio simpatije navijača Veleža, te je kasnije postao i kapiten tima. Upisao je 154 zvanična nastupa, te dodao 19 golova i 20 asistencija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa Rođenima je najprije osvojio naslov prvaka Prve lige FBiH, a zatim i Kup naše zemlje u sezoni 2021/22.

Ranije je ovaj fudbaler nastupao i za Famos iz Hrasnice, a klub s Grbavice već je videom na društvenim mrežama najavio njegov dolazak i vjerni navijači Plavih odmah su znali o kome je riječ.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.