U ponoć istekao UEFA-in rok za FK Željezničar i FK Sarajevo, otkrivene karte HŠK Zrinjski

Čeka se objavljena lista

U ponoć istekao UEFA-in rok za FK Željezničar i FK Sarajevo, otkrivene karte HŠK Zrinjski

Admin Čaušević

Manje od sedam dana je ostalo do prvih evropskih utakmica za dva najveća i najpopularnija bh. kluba, Željezničar i Sarajevo. Vječiti sarajevski rivali će nastupiti u prvom pretkolu Konferncijske lige.

U petak 7. jula tačno u ponoć istekao je rok za Sarajevo i Željezničar da dostave listu igrača na koje će moći računati u duelima prvog pretkola Konferencijske lige.

Kao što je poznato svi evropski predstavnici u prvim pretkolima su bili dužni da dostave A listu sa maksimalno od 25 igrača.

Nema sumnje da su Sarajevo i Željezničar ispoštovali rok, ali UEFA još uvijek na zvaničnim kanalima nije objavila listu igrača na koje će moći računati treneri Mirza Varešanović, odnosno Nermin Bašić.

Bordo tim će u četvrtak 13. jula gostovati u Gruziji ekipi Torpeda od 19 sati, dok će od 20:30 na stadionu Grbavica sarajevski Plavi biti domaćini Dinamu iz Minska.

Oglasi

Inače, Sarajevo i Željezničar imaju pravo da prijave naknadno po dvojicu igrača i to do do ponoći dana prije odigravanje utakmice, odnosno do 12. jula do 24 sata s tim da A lista ne pređe broj od maksimalnih 25 igrača.

Inače, prvi od bh. klubova koji će na teren ovog ljeta u Evropi je Zrinjski, a UEFA je već objavila spisak igrača koje će na raspolaganju imati trener Krunoslav Rendulić.

Golmani: Luka Pršlja, Antonio Soldo, Marko Marić.

Odbrana: Luka Marin, Hrvoje Barišić, Josip Ćorluka, Slobodan Jakovljević, Matej Senić, Kerim Memija.

Vezni red: Dario Čanađija, Damir Zlomislić, Tarik Ramić, Antonio Ivančić, Aldin Hrvanović, Mato Stanić, Petar Mišić, Mario Tičinović, Zvonimir Kožulj.

Napad: Tomislav Kiš, Matija Malekinušić, Nemanja Bilbija, Mario Ćuže.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Svakako iznenađenje predstavlja činjenica da na spisku nema Marsela Ismajgecija koji je stigao zimus iz Tirane za 150.000 eura.

Podsjećanja radi, Zrinjski svoj ovogodišnji evropski put počinje gostovanjem u Armeniji ekipi Urartua u prvom pretkolu Lige prvaka.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

StarMo1905
Prvo cemo izborit skupine jednog od europskih natjecanja, pa cemo da kara*o dva "najveca" i "najpopularnija" bh kluba
5 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti