Dinamo Minsk doveo veliko pojačanje pred dvomeč s FK Željezničar

Stigao reprezentativac Bjelorusije

Dinamo Minsk doveo veliko pojačanje pred dvomeč s FK Željezničar

Eldar Ganibegović

Dinamo iz Minska biti će prvi protivnik Željezničara u Evropi ove sezone, a šest dana prije prve utakmice ova dva tima bjeloruski tim predstavio je veliko pojačanje.

U prvom pretkolu Konferencijske lige dvomeč će igrati sarajevski Željezničar i bjeloruski Dinamo iz Minska.

Prva utakmica na rasporedu je 13. jula na Grbavici, dok će se sedam dana kasnije revanš igrati u Bakuu, s obzirom na to da Bjelorusi ne mogu igrati domaće utakmice u svojoj zemlji.

Šest dana uoči utakmice u Dolini ćupova, bjeloruski predstavnik predstavio je veliko pojačanje. Stigao je Aleksandr Selyava.

Oglasi

U pitanju je defanzivni veznjak i reprezentativac Bjelorusije, čiji je dres oblačio devet puta, te nastupio na sve četiri utakmice dosadašnjeg dijela kvalifikacija za EURO.

Stigao je kao slobodan igrač iz ruskog Rostova te se tako vratio u Dinamo u kojem je igrao do januara 2022. godine. Još je nastupao za Soligorsk, Torpedo Zhodino, Klechesk i BATE II.

Minule sezone je za Rostov igrao 18 puta i postigao jedan pogodak, dok je ranije u dresu Dinamo Minska upisao 28 nastupa i podijelio dvije asistencije. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

S vrijednošću od 400 hiljada eura, Selyava je sada i četvrti najvrijedniji igrač Dinama, iza Shvetsova (700 hiljada eura), Bykova (550) i Svirepe (500).

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Saledina
Pa sta? I mi smo Bibera,kad im ga Biber zabiberi...LOL
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti