Stiže Yann Aurel Bisseck

Peti transfer Intera ovog ljeta je završena stvar

Eldar Ganibegović

Inter je ovog ljeta poprilično aktivan na tržištu. Neki igrači su otišli, četvorica su došla, a praktično je završen i peti ulazni transfer viceprvaka Evrope.

Dileme nema, Inter je dogovorio dolazak novog fudbalera. U pitanju je njemački defanzivac kamerunskog porijekla, Yann Aurel Bisseck.

Da je stvar završena na svom Twitter profilu potvrdio je i transfer guru, Fabrizio Romano. 

Inter će za njega danskom Aarhusu platiti otkupnu klauzulu od sedam miliona eura, a dugogodišnji ugovor mladi fudbaler potpisat će u toku ove sedmice.

On je u danski Aarhus otišao u ljeto 2021. godine na jednogodišnju posudbu iz Kolna, nakon čega ga je prošlog ljeta ovaj klub kupio za 670 hiljada eura i sada će dobro profitirati na njemu. 

Ovaj fudbaler inače je seniorsku karijeru i započeo u Kolnu, a igrao je još za Rodu u Nizozemskoj, te za Guimaraes u Portugalu. 

Za mlađe selekcije Njemačke je nastupio 22 puta i postigao tri pogotka, a bio je i kapiten U-21 selekcije Elfa. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kada je Inter u pitanju, do sada su stigli i Asllani, Frattesi, Acerbi i Thuram i očito je da se na tome italijanski velikan neće zaustaviti.

Što se odlazaka tiče, klub su do sada napustili Džeko, Brozović, Pinamonti, Mulattieri, Pirola, Hoti i Škriniar. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.