Charlie 'brine' za brata

Ovaj čovjek ima samo jednog klijenta i ovog ljeta bi mogao dočekati transfer od 100 miliona eura

Midhat Šljivak

Menadžerske agencije i velika imena u ovom poslu godinama su pokušale angažovati fenomenalnog napadača Tottenhama Harryja Kanea. Međutim, niko od njih nije uspio u tome jer je Harry odavno odabrao čovjeka koji će voditi brigu o njegovoj karijeri, a to je njegov brat Charlie, koji bi ove godine mogao završiti veliki posao u transferu svog brata.

Harry Kane je ovog ljeta ponovo čovjek koji se dosta spominje. Minhenski Bayern spreman je srušiti transfer rekord kako bi ga doveo u svoje redove i već dosta dugo traju pregovori između bavarskog velikana i Tottenhama.

Harry je već dogovorio svoje uslove s njemačkim prvakom. Ipak, Tottenham je već odbio dvije ponude, pa je Bayern poslao i treću koja je blizu 100 miliona eura i čeka se odgovor Spursa.

O transferima Harryja Kanea u prošlosti se pričalo dosta. Povezivao se s Manchester Unitedom, Manchester Cityjem i Chelseajem, ali do dogovora nikad nije došlo.

Mnogi razlog nalaze u agenciji koja vodi brigu o karijeri engleskog napadača. To je agencija CK66 kojoj je Harry Kane jedini klijent, a vlasnik je njegov brat Charlie.

Charlie je u prošlosti pregovarao s brojnim klubovima. Međutim, do transfera nikada nije došlo, pa je Harry konstantno produžavao saradnju sa Spursima.

Ipak, Charlie bi konačno ovog ljeta mogao završiti posao. On i Harry su s Bayernom već postigli dogovor i prebacili su lopticu na teren Tottenhama i prvog čovjeka kluba Daniela Levyja, koji će u narednom periodu morati donijeti odluku.

Iako je u prošlosti Charlie napravio brojne odluke koje su iritirale brojne fanove. Međutim, Harry mu očigledno vjeruje jer se on još vodi kao njegov agent iako je prošle godine sjajni napadač unajmio i PR agenciju kako bi učestvovala u pregovorima.

Nije poznato je li agencija još uvijek aktivna, ali Charlie je još uvijek tu i definitivno čeka i veliku proviziju koja bi mogla doći ako njegov brat potpiše za Bayern ili neki drugi klub.

"Zašto bi neko otišao u Bayern i tamo 97. puta zaredom bio prvak?

Legendarni Paul Merson smatra da nema nikakvog smisla da Harry Kane napusti Englesku i ode u redove minhenskog Bayerna.

Sjajni napadač Spursa uveliko se povezuje s bavarskim velikanom. Pregovori dva tima uveliko traju, a i Kane je spreman da konačno nešto i osvoji u karijeri gdje je svojim golovima vukao Tottenham ka vrhu.

Ipak, za Mersona nema nikakvog smisla da Kane ode u Bundesligu i to baš sada kada je u prilici da postane najbolji strijelac Premiershipa svih vremena.

"Za života ne bih mogao vidjeti Harryja Kanea u Bayernu. Zašto bi to učinio dok mu fali 47 golova da obori rekord Alana Shearera po broju golova u Premier ligi i otišao u Bayern kako bi s njima osvojio Bundesligu po 97. put? Zašto bi otišao? Zbog čega?", pita se Paul Merson.

Harry Kane je u Premiershipu postigao 213 golova u dresu Tottenhama. Ispred njega je samo čuveni Alan Shearer koji je u periodu od 1992. do 2006. godine noseći dresove Blackburna i Newcastlea zabio 260 golova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za Mersona je očigledno ovaj rekord bitniji od osvajanja Bundeslige. To je jasno Kaneu i poručio, a ostaje nam da vidimo šta će se na kraju desiti sa fenomenalnim fudbalerom Tottenhama.

On se u prethodnom periodu povezivao i s Manchester Unitedom, te Real Madridom, no male su šanse da završi u nekom od ova dva tima. Bayern je ogroman favorit za njegov potpis i pregovori su u toku.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.