Nevjerovatni su navijači Plavih

Scene za pamćenje - Evropa će pričati o Grbavici

Midhat Šljivak

FK Željezničar nakon pet godina igra evropski meč na Grbavici, a protivnik Plavih je bjeloruski Dinamo iz Minska. Navijači sarajevskog velikana spremili su posebno koreografiju i istakli su je pred početak meča.

Navijači FK Željezničara su nakon pet godina dočekali evropski fudbal na Grbavici. Plavi večeras u grotlu ovog stadiona dočekuju bjeloruski Dinamo iz Minska i naravno, atmosfera je spektakularna.

Potrudili su se navijači Želje da na spektakularan način pokažu da su zaista neprikosnoveni, pa su za ovaj meč spremili posebnu koreografiju.

Grbavica je bila sva u plavom, a na transparentu koji se pojavio na južnoj tribini je pisalo.

"Ko su Plavi s Grbavice - Pitajte Evropu!"

Sigurno je da će Željo večeras imati ogromnu podršku jer su tribine stadiona Grbavica biti ispunjene do posljednjeg mjesta, te će navijači biti dodati vjetar u leđa ekipi Nermina Bašića.

Nermin Bašić i Vadim Skripchenko su odlučili poslati svoje najjače snage, te nije bilo previše iznenađenja u sastavima.

Željezničar: Mulalić, Galić, Kosorić, Cocalić, Jašarević, Mekić, Rustemović, Štilić, Amoah, Drljo, Krpić.

Dinamo: Lapoukhov, Begunov, Shvetsov, Sachivko, Orinho, Rylach, Selyava, Bykov, Bakhar, Mozorov, Bakić.

Glavni sudija večerašnje utakmice će biti Evangelos Manouchos iz Grčke, a pomoćnici su mu sunarodnjaci Tygon Petropoulos i Konstantinos Nikolaidis. Četvrti sudija je Anastasios Papapetrou također iz Grčke.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Nadamo se da će Željezničar i na terenu pokazati igru kojom će se zahvaliti navijačima na ovakvoj atmosferi koju su napravili.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.